/ iStock/Getty Images
Англия въведе днес задължителна 10-дневна карантина в хотел за британските граждани, пристигащи от рискови страни, предаде Франс прес. 

Британското правителство вече забрани във Великобритания да пристигат хора без британско гражданство от 33 страни, включени в червен списък заради сериозни рискове, свързани с коронавируса. 

Как Великобритания стана шампион по ваксинация и посрами ЕС

От днес британските и ирландските граждани, които пристигат в Англия от тези страни, ще бъдат задължени да прекарат десет дни под карантина в хотел.

Цената на престоя в хотел ще се покрива от пристигащия и ще е на стойност 1750 британски лири (близо 2000 евро), като в тази цена е включена и стойността на тестовете за коронавирус, които трябва да им бъдат направени на втория и на осмия ден от карантината. 

Британският вариант на коронавируса може да „помете“ света

На хората, които нарушат карантината си в хотел, ще бъдат налагани сериозни глоби в размер до десет хиляди паунда. Мярката има за цел да бъде ограничено разпространението на варианти на коронавируса, които може да се окажат по-неподатливи на действието на съществуващите ваксини срещу КОВИД-19.
БТА