Славяните загубиха първата елиминационна битка в шоуто
Първата елиминационна битка беше спечелена от прабългарите. Въпреки, че племето живее на плажа без храна и удобства, воините му успяха да се мобилизират и да победят в двубоя. Втори бяха траките, които също живеят на ръба на оцеляването, но се справиха с битката. Последни, без нито една точка, се класираха славяните. В племето, което живее в луксозната вила, продължава да има напрежение и това се отразява и на игрите на арената.

Племената трябваше да разбият кода на българите. Битката беше разделена на няколко рунда, като във всеки рунд се включваха по двама войни от всяко племе.
Водещата, Александра Сърчаджиева им показваше комбинация от два знака на глаголица и два символа, като точната комбинация се намираше в края на трасето.

Игри на волята
NOVA

След края на битката се проведе племенен съвет на славяните. Георгиос номинира Амелия - Мира, защото смята, че е най-слабото звено, Бояна също избра Амелия - Мира, „за да има възможност да влезе в битка, а и 6 месечното бебе, има нужда от нея“. Амелия – Мира от своя страна номинира Йоана, защото е „най-малката сред нас“. Йоана също даде гласа си за Амелия – Мира, „виждам,че и е трудно физически“. Марешка зави, че според нея единственият човек който няма да се справи с нищетата е Йоана и даде гласа си за нея. Томас номинира Амелия - Мира, защото „не мога да разчитам на нея, за да победим“.Веско не изненада никой и номинира Марешка, с която от самото начало не се разбират. Март сложи край на номинациите с глас за Амелия - Мира, която с цели пет номинации отива на битка за оцеляване.Довечера предстои битка между траки и прабългари. Загубилият отбор ще трябва да излъчи втори номиниран, който в петък да се бори за оставане в „Игри на волята: България“. Как ще се справят племената и кой ще е вторият номинирам ще разберем, тази вечер от 21:00 часа по NOVA.

Вижтe първите участници в риалити формата “Игри на волята: България” (СНИМКИ)

Всичко за предаването следете на страницата на NOVA, както и във Facebook и Instagram