/ NOVA
Умните траки ще живеят в рибарската хижа, а силните прабългари на безлюдния плаж
Приключи първата Битка за територия в приключенското състезание за цялото семейство - „Игри на волята: България“. Трите племена трябваше да гребат по двойки и да стигнат до понтон, откъдето един от доплавалите да се гмурне и да освободи части от пъзел с лик на икона, двамата закрилници на Странджа – Св. Константин и Елена. Пъзелът пък трябваше да се нареди на брега от двама играчи от всяко племе.

Още в първата битка близначките Стефания и Елена отказаха да бъдат разделяни и се включиха в гребането и гмуркането сами, без подкрепата на мъже. За изненада на всички двете се справиха блестящо и впечатлиха своите съотборници, които изпитват резерви към участието им в шоуто.

Няколко от войните обръщаха лодките си и в крайна сметка първи до брега стигнаха красивите славяни. За тях пъзела редиха Бояна и Амелия-Мира. Втори с гребането се справиха траките, като избрани да редят бяха Елена и Александър. Последни се добраха прабългарите, за които с пъзела се захванаха Роберта и Пламен. Умните траки не успяха да наваксат преднината на славяните и в крайна сметка битката завърши с победа на славяните, които получиха ключа от резиденцията и ще живеят в лукс през седмицата. Траките останаха втори и ще живеят в рибарската хижа, а прабългарите ще трябва да се справят с липсата на каквито и да било условия на плажа.

Игри на волята
NOVA

Славяните бяха впечатлени от вилата и лукса в който попаднаха. Мъжете приготвиха вечеря, Георгиос каза молитва на гръцки език, всички се хванаха за ръце. Видимо красивите се чувстват добре с всички удобства, достатъчно храна и напитки. Траките пък се запознаха с капитан Бялото Мите, който ги подготви за нещата, които ги очакват, а именно, че ще трябва да се трудят всеки ден, ако искат да имат нещо за ядене. За радост на племето, капитанът им беше оставил риба и продукти, за да си направят вечеря, макар и доста скромна. Прабългарите, които попаднаха в най-тежките условия, се опитаха да запалят огън и да построят навес, под който да спят, но за момента безуспешно - те спаха буквално под звездите.

Игри на волята
NOVA

Утре вечер е първата капитанска битка. В нея ще видим Георгиос, Александър и Стоян. Защо именно тях избраха племената за свои предводители? Как ще се развият взаимоотношенията в трите територии? Кой ще спечели битката и каква ще бъда наградата му? Всичко това ще разберем, утре вечер от 21:00 часа по NOVA.

Вижтe първите участници в риалити формата “Игри на волята: България” (СНИМКИ)

Всичко за предаването следете на страницата на NOVA, както и във Facebook и Instagram