Цветя и рози в парламента, трънливи и жлъчни коментари...или по-конкретно – 43-тото Народно събарние отиде в историята:

„Заповядайте този букет за това, че за цялото време изтърпяхте всичко това, което се каза на парламентарната трибуна, което е недостойно за българския парламент“, обърна се Цветанов към председателя на Народно събрание.

Последните думи на депутатите от 43-ото НС

„Това трябваше да стане в края на заседанието“ пък му се скара в отговор Цачева, която въпреки подаръка, остана верна на стила си.

Без букет, но с пламък в очите пък изпрати Кабинета „Борисов 2“ лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е категорична:

„Дошло е време БСП да управлява!“.

"Галъп": ГЕРБ и БСП с 1% разлика, ако изборите бяха днес

Дошло ли е време разделно, се питат този месец и политици и народ...А януари със сигурност ще остане в историята с равносметки и нетолкова сърдечни коментари.
Самият бивш премиер направи обръщение, в което заяви, че „всякакви оценки от нашите опоненти бих ги приел с радост, ако постигнат нашите резултати“.

„Много повече бяха самоубилите се по времето на Орешарски“, коментираха граждани в отговор на изявлението.

По-рано Борисов пак „избухна“ – този път около другото важно събитие през януари, а именно, заявката за власт от страна на БСП:

„БСП са подли, брутални, безкомпромисни и конспиративни. Това е партията, която е убивала и взривявала. Те са ги взривявали вчера църквите, а сега се кръстят и целуват патриарха“.

Встъпването в длъжност на Радев пък породи друг паралел, свързан с една обикновена шапка, поставена на „необикновената“ глава на Борисов.

Радан Кънев: Нашата най – амбициозна задача е Велико Народно събрание

Премиерът носи... "Прада", написаха във „Фейсбук“, като се заиграха с едноименния филм „Дяволът носи Прада“....

По-наблюдателен пък изтъкна, че вълненият аксесоар, който краси главата на Борисов е менте.

Румен Радев „захрани“ още един дебат – трябва ли държавният глава да чете официалната си реч, или е редно да я знае наизуст. При полагането на клетва в парламента, той се обърна към народа с дълго слово, предварително написано на лист. Което доведе до реакции:

„Текста чете Румен Радев“, „Отново същото – няма ли да имаме поне веднъж президент, който не чете?“, бяха част от коментарите.

Радев обаче бързо се поправи, след като на церемонията по встъпването си в длъжност високо, отчетливо и ясно пак говори пред народа... без да си помага с написани „пищови“.

И вятърът пак задуха, но в друга посока:

„Да, този път чух един президент да говори със собствени думи! Усещането е различно!“, написаха наблюдатели във „Фейсбук“.

„Българин от Канада номинаран за "Оскар" и започват директни полети до Торонто...случайност?“...

Роденият в Кюстендил аниматор Теодор Ушев е номиниран за "Оскар"

Този коментар пък напомни за друго важно събитие. Българинът Теодор Ушев е номиниран за награда „Оскар” за канадската продукция „Сляпата Вайша” по книгата на Георги Господинов.

Погледите са насочени и към Гришо, който „мачка“ на турнира в Австралия, а феновете му отново се утроиха. Засега „хийтърите“ се смълчаха, а Мелбърн стана „квартал на Хасково“.

Григор Димитров: Дадох всичко от себе си

Времето през януари пък напомни за дългите мразовити и снежни зими преди години, които отново „изненадаха“ отговорните да почистят пътя. Въпреки факта, че се свикваха кризистни щабове, села и градове останаха блокирани в снега.

Жена роди в къщи, друго бебе се появи в линейка, ортопедиите се напълниха, а в социалните мрежи се коментира отново:

„С толкова сол по снега тая зима, първите минзухари напролет ще са си жива туршия“.

Шофьори „камикадзета“ пък излязоха на пътя. От мързел, студ, или просто, за да покажат, че го могат, десетки непочистени коли бяха уловени из мразовитите софийски улици.

Иначе - как ще ни тръгне нататък, още не се знае. Красотата обаче е навсякъде. Кокичетата цъфнаха, Дунава замръзна... но красиво, а леля Гошка се върна в родното си село, за да си харчи спечелените от испанската лотария милиони.
vesti.bg