Кучетата имат вроден инстинкт да ловуват по-малки същества от тях още от предшествениците си – вълците. Освен това домашните кучета са развъждани по различен начин и някои имат различни вродени инстинкти от други.

Ако имате териер или друго подобно ловно куче, можете да не се занимавате да го храните много много, просто го пуснете да си тича из квартала.

котки и кучета
ThinkStock/Getty Images

Има други породи, които са свикнали да изравят гризачи от земята, а има и някакви абсолютно безполезни зверчета, като пинчерите например, които са свикнали единствено да гризат обувките на гостите ви.

Котки vs. кучета: Кой казва, че трябва да е война?

Въпреки инстинктите обаче, всяко куче може да бъде обучено да се въздържа от кървави сцени с котки. Това е лесно – просто запознайте песа с вашето коте, още докато е малък. Ако и котката не е пълен кретен, което е рядкост, двамата могат да се сближат и да си станат истински BFF-и.

Най-скъпоструващите домашни животни в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Даже е възможно кучето да предпазва котката ви от други кучета, просто защото си пази територията. Само… го крийте от другите кучета в квартала да не му се подиграват много-много.

Вижте още:

Разкриха тайните на котешкия език

В Истанбул лекуват бездомните животни от стреса с класическа музика (ВИДЕО)

Откъде идва вярването, че котките имат 9 живота?

Разбиха един от най-популярните митове за котките

Индийка се омъжи за куче, за да се спаси от зли духове

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук