/ iStock/Getty Images
В Индия има много необичайни забрани, които могат да ни изненадат. Например забрана за чесън и лук в ястията.

Разбира се, не всички индийци се придържат към това правило. То се изпълнява стриктно от привърженици на религия, наречена джайнизъм. Джайните не ядат също зеленчуци, които са били под земята. Будистите също се придържат към този принцип. Те са сигурни, че изкореняването на кореноплодите води до насилие над живите организми, които живеят под земята.

Някои източници твърдят, че чесънът, подобно на аспирина, разрежда кръвта, прави човек нервен и може да промени поведението ни към по-лошо. В допълнение, чесънът и лукът се считат за афродизиаци, увеличават сексуалното желание и активност, което се отразява негативно на духовния живот на човек.

Браманите казват, че лукът, чесънът и гъбите растат на нечисти места и затова са негодни за храна. Но ако лукът и чесънът  могат да се срещнат в индийска къща, то това не важи за гъбите.

Миризмата също влияе върху отхвърлянето на тези продукти.

По време на поклонение индусите използват тамян, цветя и други приятни миризми. Смята се, че божествата са много чувствителни към всякакви миризми и по този начин хората привличат вниманието им. И една неприятна миризма просто ще отблъсне Бог от човека.

Асафетидата е подправката, която използват в местната кухня. Това е втвърдено мляко от корена на вонящата ферула и има вкус донякъде като чесън. Но не оставя неприятна миризма след употреба.
Рамблер