Амал Клуни
Амал Клуни / Gulliver/Getty Images
Тя е адвокат и специалист по международното право в областта на човешките права и между другото съпруга на един от най-желаните мъже в Холивуд Джордж Клуни. Тя е Амал Клуни – очарователната брюнетка, която открадна сърцето на един вечен ерген.

Приказната Амал Клуни засенчи звездите във Венеция (СНИМКИ)
 
Амал сияе на корицата на майския брой на модната библия Vogue.
В интервю за списанието тя разкри, че двамата с Джордж Клуни вече са чули първи думички от близнаците Александър и Ела, които се родиха през юни 2017 година.

Амал Аламудин - жената, която открадна сърцето на Джордж Клуни (СНИМКИ)
 
„Вече чуваме „мама“ и „тате“ от тях. Джордж обаче се погрижи първата дума да е „мама“, споделя Амал пред Vogue.
 
 

💕 #GeorgeClooney #AmalClooney

A post shared by George Clooney (@george_clooney_gc) on


В интервюто красивата правозащитничка разказва и за първата среща с Джордж Клуни през 2013 година.
 
Как започва любовта им можете да прочетете тук
 
Но това, което страшно много вълнува Амал, е тежката съдба на жените, превърнати в секс робини на "Ислямска държава". През 2016 година тя поиска Международният наказателен съд да започне дело срещу групировката заради престъпленията ѝ срещу язидската общност и обяви готовността си да защитава жените язиди, измъчвани и изнасилвани от терористичната група.

Амал Клуни с Надя Мурад - една от хилядите язидки, изнасилвани и измъчвани от терористите от 'Ислямска държава Gulliver/Getty Images

Амал Клуни представлява Надя Мурад - язидка от Ирак, превърната в секс робиня от джихадистите. Младата жена била отвлечена от своето село, близо до Синджар, Северен Ирак, през август 2014 г. и откарана в Мосул. Тя била подложена на групови изнасилвания от бойци на "Ислямска държава". На няколко пъти Надя била продавана като секс робиня.

Повече за тежката съдба на Надя можете да прочетете тук
 
Амал Клуни обвини ИД в геноцид и призова екстремистката групировка да понесе отговорност за своите действия. Според ООН джихадистите са взели за секс робини 7000 жени и момичета, повечето язидки. 

Амал Клуни иска да съди Ислямска държава заради секс робини
 
Макар че неуморната Амал се върна на работа в Международния съд на ООН само три месеца, след като роди близнаците, кариерата не пречи на красавицата да е отдадена съпруга и майка.

Елегантна и със стил: Амал Клуни отново на работа (СНИМКИ)

За Vogue Амал Клуни позира пред обектива на световноизвестната фотографка Ани Лейбовиц, а снимките са наистина впечатляващи. Уверете се сами:
 
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук