Gen Z Vs. Millenials: Онлайн войната на поколенията
Колко голям проблем могат да бъдат няколко години разлика във възрастта? Ако се съди по спора между милениалите и gen z (известни още като „зуумъри”) – много.

През последните няколко месеца поколението на милениалите (включващо родените между 1980-та и 1995-та година) и по-младите зуумъри си обявиха война онлайн. Причината за това разберете от канала на Ралица Петровa във vbox7.

Ти въобще имаш ли Tik Тоk?

Ако има социална медия, която да крещи „gen z”, то това е Tik Tok. Платформата за кратки видеа е извор на повечето gen z трендове – от малките чантички в стил y2k до печената овесена каша (или “baked oatmeal” на английски) и танцуването под звуците на Карди Би.
Ако не ползваш Tik Tok си обречен да се почувстваш като застаряващ киселяк, който не разбира трендовете на „днешната младеж”. А на милениалите (много от които нямат профил в социалната мрежа) това никак не им харесва. 

Годината на TikTok, вече не е занимание само за деца

Казусът с дънките

Въпросът за това какви панталони е модерно да се носят стана повод за многобройни видеа и хапливи tweet-ове от страна както на милениалите, така и на зуумърите.
Причината? Верни на модата от 2000-та, милениалите остават привързани към прилепналите по тялото дънки. Зуумърската мода от своя страна залага на панталоните тип „чарлстон” и осемдесетарските „mom jeans”.

дънки
iStock/Getty Images

Тук скини дънките биват третирани с отвращението, запазено специално за току-що отминали трендове  – те хем не са достатъчно стари, за да са „ретро”, хем не са достатъчно актуални, за да бъдат в крак с модата.

Кой има последната дума

Дали милениалите са изостанали или gen z се престарават? Много от милениалите сега навлизат в трийсетте си години и се ориентират към по-улегнал начин на живот. А ако си на възрастта на gen z, това изглежда скучно.
От своя страна, gen z биват виждани като натегачи, които си мислят, че са открили топлата вода. Неприязън събужда и фактът, че днешните тийнейджъри често прескачат неловката фаза на пубертета и направо заприличват на Instagram инфлуенсъри (а много от тях са си и такива!).

жена
iStock/Getty Images

Кой е прав в крайна сметка? Предполагаме, че зависи от коя страна на барикадата стоиш. А и има една приказка, че за всеки влак (и поколение) си има пътници...