Строителите са сред най-здравите служители
Строителите са сред най-здравите служители / Thinkstock/Getty Images
Резултатите от проучване, направено във Великобритания, показват, че строителите и водопроводчиците са най-здравите служители. На другия полюс са специалистите в областта на информационните технологии, които не могат да се похвалят със завидна физическа форма, пише в. "Дейли експрес".

Секси, по-секси, най-секси професия

Проучването на Ironmongery Direct, обхванало 2000 представители на различни професии, разкрива, че най-активни са търговците със средно седем часа физическо натоварване дневно. В резултат на това по време на работа те изгарят около 2500 калории. За сравнение - специалистите в сферата на информационните технологии, които са активни средно едва по 24 минути дневно, изгарят по-малко от 200 калории.

Най-стресиращите професии

Анкетата показва, че търговците са по-активни дори от личните треньори и фитнес гурутата, които са в движение средно по пет часа на ден. Земеделците също са сред най-активните трудещи се с над четири часа физическо натоварване дневно.

Седем странни професии, които носят големи доходи (ВИДЕО/СНИМКИ)

Освен специалистите в областта на информационните технологии, в най-незавидна физическа форма са също служителите в маркетинга, които се движат средно 36 минути дневно, както и адвокатите и счетоводителите, чиято физическа активност се равнява на 42 минути на ден.

Най-странните професии в света на туризма
БТА