В очакване на следващ Борн
В очакване на следващ Борн / снимка: Reuters, архив

Гигантът „Юнивърсъл пикчърс” започва работа по следващата част на екшъна „Борн”, потвърдиха от ръководството на компанията.

Миналогодишният четвърти филм от поредицата въведе героя Арън Крос, изигран от актьора Джереми Ренър, след като Мат Деймън отказа да се превъплъти в образа на Джейсън Борн за четвърти път. Проектът събра над 275 млн. долара по света, но така и не успя да пожъне успеха на предходните две ленти от поредицата.

Въпреки това в интервю за „Холивуд рипортър” председателят на Юнивърсъл Адам Фогелсън настоя, че не счита резултатите за неуспех, пише БГНЕС.

„Целта на предходната продукция бе да създаде цяла вселена, нови свят и герои, които ни предоставят по-голяма свобода и гъвкавост и да ни позволят да продължим напред. Да, филмът не се представи по възможно най-добрия начин, както го направи този преди него, но и не струваше толкова, колкото предходния”, споделя Фогелсън.

„Да, нови филми за Борн ще има. 100% сигурно е. Мат Деймън преговаря с нас за възможността да се върне и ние уважихме желанието му. Но мисля, че предишният проект ни даде цял куп възможности, от които ще можем да се възползваме в следващата глава”, изтъкна още Фогелсън.