Гледането на женски гърди и правенето на много секс са сред нещата, които осигуряват дълголетие на силния пол
Гледането на женски гърди и правенето на много секс са сред нещата, които осигуряват дълголетие на силния пол / Thinkstock/Getty Images
Размерът и формата на бюста често пораждат опасения сред дамите, които се питат притеснено дали гърдите им са достатъчно обемни, стегнати или привлекателни.

Проучване, направено във Великобритания, разкрива кои са предпочитаните от мъжете размери и форми на женската гръд, пише в. "Дейли стар".

7-те части от женското тяло, които влудяват мъжете

Допитването, обхванало 1100 представители на двата пола, показва, че по-голямата част от жителите на Острова гледат одобрително на бюст, който се побира в сутиен с чашка C.

Размерът и формата на бюста често пораждат опасения сред дамите
ThinkStock/Getty Images

Д-р Гилбърт Лий, местен консултант по пластична хирургия, отбелязва, че това е и най-търсеният размер за корекции на бюста.

Най-възбуждащите части от женското тяло

Разбивката по региони обаче разкрива, че жителите на Шотландия и Северна Ирландия ценят повече по-скромните гърди с размер на чашката B, докато обитателите на Югоизточна Англия гледат по-одобрително на дамите, чиито дадености се побират в сутиен с размер на чашката D.

секси жена
ThinkStock/Getty Images

По отношение на формата жителите на Острова ценят най-вече окръгления бюст. В централните графства обаче по-висока оценка получават гърдите тип "камбанка".

Формата на гърдите издава сексуалния темперамент

Възрастта също играе роля в предпочитанията на британците. Според младото поколение на страната на възраст между 16 и 20 години идеалният бюст е стегнат и атлетичен, докато по-възрастните нямат нищо против дамските атрибути да са "по-разхлабени". 

И още за едно от най-чаровните женски оръжия:

Секс, женски гърди и още 4 неща, които гарантират дълголетие на мъжа


Ето как трябва да изглеждат перфектните женски гърди

Вижте  къде живеят жените с най-големи гърди

И къде живеят дамите с най-големи естествени гърди

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА