/ ThinkStock/Getty Images
От Асоциацията на американските пластичните хирурзи твърдят, че на мода излизат малките гърди, ако се съди по заявките на клиентките - те предпочитат скромния бюст на Тейлър Суифт пред пищните форми на Ким Кардашиян, пише в. "Ню Йорк Таймс.

Ким Кардашиян
Guliver/Getty Images

От 2006 година операциите за увеличаване на гърдите станаха най-популярни, като клиентките бяха готови да заплатят 4000 долара за тялото на мечтите си.

Големите женски гърди вече не вълнуват младите мъже

Но въпреки увеличения брой интервенции, средният размер на желаната чашка непрекъснато намалява. Хирурзите обясняват тенденцията с факта, че дамите се стремят да изглеждат колкото е възможно повече с естествен бюст. Не е малък броят на клиентките, които повторно лягат под скалпела, за да намалят гръдната си обиколка и да се освободят от обемистите импланти.

Секс, женски гърди и още 4 неща, които гарантират дълголетие на мъжа

Според д-р Мелиса Дофт, практикуваща в Манхатън, модата на малкия бюст е била наложена най-вече от социалните мрежи. Сега трендът е на атлетичните девойки, редовно занимаващи се със спорт и със здравословно хранене.

Поп звездата Тейлър Суифт
Guliver/Getty Images, архив

Гърдите - най-чаровното оръжие на жените

За намаляване на пищните гърди към операции пристъпват и куп звезди, които по естествен път са били надарени от природата. Модата на бюстовете със среден размер е засегнала и производителите на дамско бельо. Днес големите марки се ориентират към подчертаване на сексуалността на гърди от втори и трети размер.

И още за едно от най-чаровните женски оръжия:

Ето как трябва да изглеждат перфектните женски гърди


Формата на гърдите издава сексуалния темперамент

Вижте  къде живеят жените с най-големи гърди

И къде живеят дамите с най-големи естествени гърди
БТА