/ Gulliver/Getty Images
Херцогът на Кеймбридж - принц Уилям разкри, че тайно е отговарял на различни хора в нужда, потърсили помощ на денонощната телефонна линия за текстови съобщения, разработена от неговата Кралска фондация.

Как кралското семейство поддържа добра форма по време на пандемията? (ВИДЕО)

37-годишният принц Уилям и 38-годишната Кейт Мидълтън проведоха видеочат с доброволци в различни части на страната, за да им благодарят за подкрепата по време на пандемията с коронавируса. Повод за събитието бе Седмицата на доброволците, съобщи Дейли Мейл.
 


Погледите на обществото, обаче, бяха привлечени от бялата дантелена риза, която херцогинята бе облякла, а ентусиасти дори намериха и марката, и цената на дрехата. Впоследствие се оказа, че ризата не е нова и херцогинята я е обличала и преди по време на градинско парти миналия май.

Кейт също е помагала на хора в нужда и е участвала в чатове с хора под карантина или самоизолирали се.

За пръв път след месеци: Кралица Елизабет Втора на открито и ... на кон (СНИМКИ)

Кралската двойка отказа да съобщи дали все пак са пуснали децата си на училище, а Уилям се оплака, че има затруднения с домашното по математика на сина си Джордж.

Кейт и Уилям са едни от общо 2000-те доброволци, които са обучени да подпомагат хора в различни трудни ситуации.

Стартирането на кризисната линия отне почти 3 млн. паунда от бюджета на двойката, като за това те получиха помощ и от принц Хари и съпругата му Мегън.

За година отчетът на Фондацията сочи, че са проведени над 300 000 разговора между доброволци и хора, нуждаещи се от психична помощ, като около 65% от търсещите помощ са на възраст под 25 години.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС