Много често жените правят компромиси със здравето си в името на красотата. Някои навици от ежедневието могат да нанесат дори вреди в дългосрочен план. Ето 3 навика, с които жените вредят на здравето си:

Носенето на обувки с високи токчета

Много жени носят в ежедневието си обувки с високи токчета. Те могат да доведат до редица неблагоприятни състояния - артрит, деформирани пръсти, болка в гърба или неочаквани наранявания.

Високите токчета изкривяват позата и напрягат сухожилията. За да се намали риска за здравето, височината трябва да е максимум 4-5 сантиметра.

Gulliver/Getty Images

Тежката дамска чанта

Мнозинството жени залагат на големи и претъпкани дамски чанти. Това обаче има лоши последици за раменете. В дългосрочен план здравето в подобни ситуации също е застрашено. Впоследствие могат да се появят сериозни проблеми с гърба и болка във врата.

Десет вредни навика, които ви състаряват (ВИДЕО)

Спане с грим

Непочистването на грима преди заспиване, заедно с мръсотията и мазнината, която и без това се отделя от кожата, е прекия път към замърсена кожа и черни точки. Спането със спирала или друг грим също вреди на здравето. То води до раздразнение на очите и дори инфекции.

кожа
ThinkStock/Getty Images

И още:

Триковете за красота, които са взимали стотици жертви в миналото (СНИМКИ)

Най-безумните трикове за красота на звездите (ВИДЕО)


Убийствена мода: Най-болезнените трикове за красота в историята (СНИМКИ)

Странните неща, които жените правят за красотата си

10 вредни навика, които казват много за характера на човек (СНИМКИ)

Пет неща, които вредят на кожата ви, без да знаете

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук