Дехидратация, студ, пране на ръце и миене на съдове постоянно. По 100 пъти на ден. Да, зимата е доста труден сезон за красивата кожа на ръцете, а как с домашни продукти да си направите пилинг, подхранваща маска и масаж за ръце ни показва Наталия от влога Natali’s Beauty в новото си видео. Ето и стъпките:

Домашен пилинг за ръце

Ефектът от него е, че се премахват мъртвата кожа от ръцете и те се подмладяват и омекват осезаемо.

Необходимите продукти са:

2-3 супени лъжици пълномаслено прясно мляко
1 супена лъжица желатин

Как се прави:

В малка купа сложете желатина. Смесете го със загрято прясно мляко, като имайте предвид млякото да не е твърде горещо. Разбърквайте докато не се получи подобна на вид консистенция. След това намажете на добре измити и подсушени ръце с четка, шпатула или просто с пръсти като мен. След това изчакайте 10-15 минути, за да попие добре млякото в кожата и маската да изсъхне. С леки движения в отлепете, като с това ще св сдобиете хем с подхранени ръце, хем ще сте премахнали горния слой мъртви клетки. Остатъкът отмийте само с вода с температурата на кожата ви.

пилинг на ръце
ThinkStock/Getty Images

Маска за ръце 

За нея ще са ви необходими:

 1 и 1/2 с.л. мед
 1 с.л. кокосово масло
 1 с.л. зехтин 
 1 ч.л. масло от авокадо

Смесвате всички продукти и хубаво втривайте в ръцете. Ако имате възможност, преспете с чудодейната смес като просто очаквате ръцете и след това поставяте ръкавици, за да не изцапате чаршафите и себе си с маската. Ако смятате, че ръкавиците ще ви дразнят, просто постойте с маската за 30 минутки и отмийте с хладка вода и без сапун.

Ръцете издават болестите, от които страдаме (ВИДЕО)

Масаж на ръцете

За добро оросяване на ръцете, за допълнителна хидратация на кожата, можете да си правите и масаж на ръцете. Бихте могли да използвате зехтин, кокосово или какаово масло, масло от авокадо за целта.

масаж на ръцете
ThinkStock/Getty Images

Как се прави масажът:

Втрийте в ръцете си няколко капки от избраното масло, за да го затоплите.

След това започнете с пръсти да масажирате с кръгообразни движения дланта от вътрешната страна. После започнете да изтласквате с леко напрежение в посока пръстите, чак до самите им връхчета. След това обърнете ръката и направете същото с няколко повторения по външната страна на ръката.

После се фокусирайте върху всеки пръст индивидуално. Издърпвате от основата до върха. Обърнете специално внимание на всяка зона от пръстите. Накрая просто втрийте една ръка в друга, а остатъкът от маслото издърпайте към китката и нагоре.

Отделете по 2-3 минутки на всяка ръка.Това наистина действа както подхранващо за кожата, благодарение на втриване то на масло, така и на кръвообращението, а и има отпускащ ефект. Определено ще ви хареса! А и можете да си правите такъв масаж колкото пъти пожелаете.

ръце
ThinkStock/Getty Images


И още:

7 тайни за красиви ръце и нокти в студеното време

Тайната на красивите нокти (ВИДЕО)

Вижте как ефикасно да миете ръцете си, за да се предпазите от болести

Лакът за нокти може да бъде по-опасен, отколкото си мислим (ВИДЕО)

Тайните на ръката - какво означават линиите на дланта ни (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук