/ ThinkStock/Getty Images
Ако искат мъжете да се сдобият с потомство, добре е да увеличат консумацията на ядки, риба и червено месо, категорични са учените.

Червеното месо (свинско, говеждо, агнешко) е сред основните източници на цинк, важен елемент за поддържането на нормални нива на мъжкия полов хормон тестостерон. Минералът е ключов и за производството на здрава и подвижна сперма.

Топ храни за незабравим секс (СНИМКИ)

Консумацията на мазни риби подобрява качеството на спермата, тъй като омега-3 мастните киселини в рибата улесняват проникването на сперматозоидите в яйцеклетката. 

риба храна
Консумацията на мазни риби подобрява качеството на спермата Thinkstock/Getty Images

Ядките също са подходящ избор за мъжете, които искат да станат бащи, установиха испански учени, които разделили 119 здрави мъже на възраст между 18 и 35 години в две групи.

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Едната била подложена на традиционен западен хранителен режим, без ядки, докато втората получавала всеки ден по 60 грама микс от бадеми, лешници и орехи.

Ядките са богати на полезни мазнини, минерали и антиоксиданти, които са полезни за сърцето
Ядките са подходящ избор за мъжете, които искат да станат бащи ThinkStock/Getty Images

След 14 седмици било установено, че втората група била с най-качествена сперма, посочва БТА. Учените констатирали при консумиращите ядки 16-процентно увеличение на броя на сперматозоидите.

Искате редовен секс? Забравете сладките изкушения

Били регистрирани също 4 процента увеличение на жизнеспособността на сперматозоидите, 6 процента по-голяма подвижност и 1 процент подобрение в морфологията им.

Четири неща, които понижават мъжкото либидо

А кои са храните, които вредят на мъжката плодовитост? Преработеното месо, рафинираните въглехидрати и сладкишите може да повлияят върху подвижността на семенната течност и съответно да доведат до импотентност.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА