Няма човек, който да не обича да плува или поне да се разхлажда в приятните морски, речни или езерни води през лятото. Преди да влезете във водата обаче трябва да сте сигурни, че това ще е напълно безопасно за вас. Акулите, медузите, опасните подводни течения могат да провалят отпуската ви. Ето 5 от най-опасните места за плуване по света:

Плажовете на Мумбай


В огромният индийски град Мумбай има няколко плажа. Те обаче не са подходящи за къпане, тъй като водите им са много замърсени с различни отпадъци.

Ако все пак посетите Мумбай и решите да се разхладите във водите, рискувате да се заразите с някоя сериозна болест.

Най-опасните места за плуване по света (СНИМКИ)

Плажът Ню Смирна

Този прекрасен плаж се намира във Флорида. Той е много популярен за каране на сърф и риболов, но ако решите да поплувате, то може да попаднете в компанията на акули. Точно там са регистрирани най-много хора в света, които са ухапани от акули.

Флорида
ThinkStock/Getty Images

Дупката Самейсън

В Тайланд, близо до град Патая, се намира водна дупка, по-известна като дупката Самейсън. Тя е дълбока цели 90 метра. Самата дълбочина не е от най-опасните, по-опасни са силните подводни течения. Обикновено там влизат екстремни гмуркачи, които обаче трябва да са добре подготвени. Там живеят и баракуди, които нападат всичко, което им изглежда като храна.

Най-опасните води в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Плажът Ханакапиай в Хавай

Хавайските екзотични плажове привличат голям брой туристи целогодишно. Но това райско място крие доста опасности. Плажът Ханакапиай е известен със силните си подводни течения. С тях не могат да се справят дори най-опитните плувци.

Хавай
ThinkStock/Getty Images

Река Амазонка

Река Амазонка е най-голямата и пълноводна река в света и е изпълнена с безброй опасности. В нея има пирани и крокодили, които биха схрускали всеки човек. Опасни са не само големите хищници, но и малките - като дребната паразитна рибка, известна като „клечката за зъби“. Тя влиза в пикочните канали и си похапва от човешката плът.

Амазонка
ThinkStock/Getty Images


И още:

Кои са най-опасните риби в света?

Остров от боклуци се носи в морето край Тайланд (СНИМКИ)

Микропластмасата в реките замърсява фатално океаните

Глобалното затопляне превръща океаните в мъртви зони

Уловиха ужасяваща риба близо до АЕЦ "Фукушима" (СНИМКИ)

Последиците от глобалното затопляне в снимки

Загадъчно морско създание изпълзя от водата на Тайванско пристанище (ВИДЕО)