/ Gettyimages
Принцеса Даяна винаги ще остане любимка на милиони хора по света, пример за подражание и истинска модна икона. 20 години след смъртта й, нейни снимки продължават да циркулират в социалните мрежи, а стилисти все още коментират визията й на светски прояви.

Животът на принцеса Даяна в 10 важни дати

Принцеса Даяна се е придържала към няколко прости правила за безупречен външен вид, които и днес са актуални. Така например винаги е съчетавала носенето на рокли с голи рамене с елегантни бижута.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА РОКЛИТЕ НА ЛЕЙДИ ДАЯНА

Тя избира официалните си тоалети или с гол гръб, или с по-отворено деколте, но никога и двете в съчетание, за да изглежда изисквано.

Принцеса Даяна е залагала често на перлените накити, които винаги са модерни и стилни. Особено ефектно допълват черни и червени дрехи. Тя рядко е избирала претенциозни рокли, като е предпочитала тоалети с прости и изчистени линии.

Даяна усвои изкуството да носи подходящата рокля за подходящия повод. Тя носеше ярки дрехи, когато посещаваше хосписи, за да изглежда топло и достъпно. При чуждестранни посещения избираше тоалети, вдъхновени от националните цветове, като бялата рокля с червени краски при пътуването й до Япония през 1986 г. Дори си беше забранила ръкавиците, защото обичаше да е в контакт с хората, с които се среща.
Guliver/Getty Images


Принц Хари: Майка ми пренаписа правилника на кралските особи (СНИМКИ)

Детайл от личния й гардероб са карираните дрехи, които се съчетават почти с всичко. За разлика от другите членове на британското кралско семейство, принцеса Даяна нямаше афинитет към атрактивните шапки, а добре подбрани ръкавици слагаше само при определени случаи, когато етикетът го изисква.

Вижте още новини за принцеса Даяна:

Спомен за "принцесата на народа": 20 години от смъртта на Даяна (СНИМКИ)

Очевидец: Принцеса Даяна беше в съзнание след катастрофата, питаше какво става
 
Принцеса Даяна е най-впечатляващата жена на всички времена

Племенницата на принцеса Даяна наследи сините очи и чара на леля си (СНИМКИ)

Заради обичта си към Даяна британците не могат да простят на Чарлз

Принц Уилям утеши скърбящо момиченце: И аз загубих мама, когато бях малък

Принц Хари: Вместо да помогнат, папараци снимаха майка ми как умира

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук