Джефри Тамбор
Джефри Тамбор / Gulliver/Getty Images
Актьорът Джефри Тамбор - звездата на възхвалявания от критиката сериал "Трансродител" на Amazon Studios, напуска поредицата, след като миналата година беше обвинен в сексуален тормоз и непристойно поведение, предаде Ройтерс, позовавайки се на компанията.

Още три холивудски звезди с обвинения в сексуален тормоз

В изявлението си 73-годишният Тамбор изтъква, че е "дълбоко разочарован от начина, по който от Amazon Studios са подходили към фалшивите обвинения срещу него".

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Джефри Тамбор изпълнява в "Трансродител" главната роля на разведен мъж, който на по-късен етап от живота си се представя като жена пред семейството си.
Превъплъщението в образа на Мора Пфеферман носи на Тамбор две награди Еми, Златен глобус и приз на Гилдията на филмовите актьори.

Белязани от секс скандали сериали не получиха номинации за Златен глобус

Тамбор няма да се завърне за предстоящия пети сезон на "Трансродител". От Amazon Studios не разкриват как ще продължи поредицата след напускането му.
Миналата година Джефри Тамбор беше обвинен в сексуален тормоз и непристойно поведение от актрисата Трейс Лизет и трансджендър актрисата и негова бивша асистентка Ван Барнс.

За сексуален тормоз се говори от години, защо обвиненията бяха чути едва сега?

Актьорът впоследствие заяви, че в разследването, предприето от Amazon Studios, отправените му обвинения никога не са били разисквани директно с него. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА