сън
сън / iStock
Жителка на ирландската столица Дъблин научила за смъртоносната диагноза благодарение на сън, след което отишла на лекар и си направила изследвания, пише Daily Mirror.

28-годишната майка на четири деца Шанън Мърфи каза, че е сънувала как е отишла при гинеколог, за да вземе цитонамазка за онкоцитология. Според жената всичко било толкова реалистично, че тя приела съня като предупреждение и отишла на лекар. В края на юни, в навечерието на рождения си ден, Мърфи премина тестовете и зачакала резултата. Ден преди празника й се обадили от клиниката и я помолили да дойде в компанията на близък. Ирландката веднага станала нащрек и заподозряла, че нещо не е наред. Страховете й се потвърдили, когато лекарят й казал, че има рак на шийката на матката. Сега Мърфи се подготвя за операцията и насърчава всички жени да следят внимателно за здравето си и редовно да се подлагат на прегледи от гинеколог.

Цветът на очите определя склонността към заболявания

По-рано бе съобщено за австралийка, която разбрала за опасна бенка във фризьорски салон, разказът й бе публикуват в Metro. 43-годишната Лий Кинг каза, че преди година фризьорка открила син белег зад ухото й, който приличал на следа от писалка. Първоначално Кинг сметнала, че синът й може да я е драснал, но когато петното не се измило, тя решила да отиде на лекар. И това спасило живота й. Оказа се, че тя има син невус – доброкачествено образувание, което в някои случаи може да стане злокачествено. Тъй като е невъзможно да се предскаже дали невусът ще стане заплаха за живота, той трябва да се наблюдава. В някои случаи лекарите препоръчват премахване на невуси, за да се премахне заплахата от рак на кожата.

Образуванието главата на Кинг нарасна, така че тя претърпя операция за отстраняването му. Сега жената иска да привлече вниманието на колкото се може повече хора към кожните проблеми и да ги мотивира да се подлагат на редовни прегледи.
БГНЕС