Брус Уилис
Брус Уилис / Gulliver/Getty Images
Екшън героят и любимецът на няколко поколения актьор Брус Уилис се оттегля от актьорската си кариера, съобщи семейството му, цитирано от АФП.

"Брус се бори със здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия (бел.ред.: езиково нарушение; частична или пълна загуба, увреждане на способността на човек да се изразява с помощта на средствата на езика  и/или да се разбира чужда реч), която оказва влияние върху когнитивните му способности. В резултат на това и след много обмисляне Брус се оттегля от кариерата, която означаваше толкова много за него", се казва в публикация в Instagram от семейството му. 

В изявлението се добавя: "Това е наистина труден момент за нашето семейство и ние сме много благодарни за вашата непрестанна любов, съчувствие и подкрепа. Преминаваме през това, като силно семейство и искахме да информираме неговите фенове, защото знаем колко много означава той за вас, както и вие за него“.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rumer Willis (@rumerwillis)


67-годишният Брус Уилис е диагностициран с дегенеративно заболяване на мозъка и ще се оттегли от актьорската си кариера, съобщи „Дейли Мейл“, но не посочи повече подробности.

До момента не е ясно какво точно е довело до поставянето на диагнозата на Уилис. 

Gulliver/Getty Images

Според Националната асоциация по афазия състоянието представлява нарушение на езика, което засяга произвеждането или разбирането на речта и способността за четене или писане.

Асоциацията съобщава, че състоянието винаги се дължи на увреждане на мозъка, най-често от инсулт, особено при по-възрастни хора. Травма на главата, мозъчни тумори или инфекции също могат да причинят афазия.