Принц Уилям има интересен белег в лявата част на челото си, който той сам нарича „белега на Хари Потър“. Той го е получил преди години, в тийнейджърска възраст.

В интервю от 2009 г. той споделя: „Кръстил съм го така, защото понякога "свети" и хората го виждат, но друг път изобщо не се забелязва.“

Произходът на този белег отляво обаче е не е магичен – Уилям го получава след удар с голф стик по време на игра, когато е на 13-годишна възраст.

Назад във времето: Малките принцове Уилям и Хари сияят на коледни картички (СНИМКИ)

В същото интервю той обяснява: „Намирахме се на полето и в следващия момент, незнайно откъде, се появи желязото, което ме удари в лицето“.

Уилям и Кейт
Gulliver/Getty Images

Тогава Уилям е откаран в близката болница, където се налага да му направят 24 шева, за да зашият раната. Процедурата трае 7 минути. Майка му, принцеса Даяна, е неотлъчно с него в тази вечер, докато баща му е критикуван, че ги е оставил сами и е отишъл на официален прием в лондонската опера.

Британците искат принц Уилям за крал, сочи проучване

Любопитен факт е, че и съпругата му Кейт Мидълтън също има подобен белег от лявата страна на главата, който обаче е скрит от косата ѝ. Но докато Кейт Мидълтън никога не е говорила публично за белега си, Уилям не само споделя за него, но и използва всеки подходящ момент, за да го покаже – например при срещите си с деца по време на различни организирани събития.

Уилям
Gulliver/Getty Images

И още:

Принц Уилям и най-голямото му богатство (СНИМКИ/ВИДЕО)

Най-очарователните семейни снимки на Уилям, Кейт, Джордж и Шарлот

Принц Уилям: Още усещам шока 20 години след смъртта на майка ми

Три кралски особи, които ще ви накарат да се усмихнете (СНИМКИ)

Най-обичаните членове на кралското семейство на Великобритания (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук