Примата на руската естрада Алла Пугачова става на 70

Алла Пугачова обяви през 2009 г., че прекратява концертната си дейност
Алла Пугачова обяви през 2009 г., че прекратява концертната си дейност / Gulliver/Getty Images
Алла Пугачова днес навършва 70-години, съобщи ТАСС. Примадоната на руската естрада ще посрещне скромно юбилея си, но ще се срещне с верните си фенове в държавния Кремълски дворец.

Руски олигарх пръсна милиони долари за сватбата на сина си

Преди 10 години певицата, чиито стил и кариера станаха еталон за милиони съветски, а след това и руски жени, обяви, че прекратява концертната си дейност. Пугачова обаче се появяваше и след това в съвместни концерти с други изпълнители. Поводи за това бяха не само новите песни, но и ярки събития в личния й живот - брака й с Максим Галкин и раждането на близнаците Елизавета и Гари.

"Познавам отдавна Алла и тъй като продължавам да поддържам близки отношения с нея, мога да заявя, че тя е изключително скромен човек. Тя не харесва шумотевицата около себе си, която продължава повече от 40 години“, каза наскоро бившият й съпруг, народният артист на Русия Филип Киркоров.

Филип Киркоров идва отново в България
Алла Пугачова е родена на 15 април 1949 г. в Москва. Още от детството си се увлича по музиката и на 5-годишна възраст участва в концерт в Колонната зала на Дома на съюзите. През 1969 г. завършва хорово дирижиране в музикалното училище "М.М.Иполитов-Иванов" в Москва, а през 1981 г. - естрадна режисура в ГИТИС. На 16-годишна възраст записва първата си песен "Робот" за програмата "Добро утро" на Всесъюзното радио, а година по-късно осъществява първия си гастрол в Западен Сибир.

До началото на соловата си кариера работи с ансамблите "Новый электрон", "Москвичи", "Ритм", солистка е на естрадния оркестър под ръководството на Олег Лундстрем. От 1980 г. певицата е съпровождана на сцената от група "Рецитал" под ръководството на Юрий Шахназаров.

Най-влиятелните знаменитости в Русия

Алла Пугачова е участвала в редица фестивали и песенни конкурси. През 1975 г. печели голямата награда на фестивала "Златният Орфей" в България с песента "Арлекино" на българския певец и композитор Емил Димитров, а през 1978 г. - голямата награда на фестивала в Сопот, Полша, с песента "Все могут короли".

През 1997 г. с песента "Примадонна" Пугачова взима участие в песенния конкурс "Евровизия" и заема 15-о място. През 1982 г. тя покорява парижката зала "Олимпия". През 2009 г. певицата оповестява, че прекратява гастролите си.

Обявиха кои са секссимволите на Русия

През кариерата си Алла Пугачова е издала над 100 солови албума, компактдиска и DVD-та.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА