Филип Киркоров
Филип Киркоров / Gulliver/Getty Images
Кралят на руската поп музика Филип Киркоров идва на турне в България през юни. Артистът ще представи най-новото си шоу "Я+R" # Цвет Настроения, премиерно в пет български града. Той ще гостува в София на 8 юни, в Пловдив - на 10 юни, в Бургас - на 12 юни, във Варна - на 14 юни, в Русе - на 17 юни, съобщиха за БТА организаторите на концертната програма.
 
Мащабната продукция е дело на творческия двигател на "Цирк дю Солей" - Франко Драгоне, известен не само с режисура на спектаклите на цирка, но и с бляскавото шоу на Селин Дион "А New Day". В новата програма певецът е съпроводен от образите на "Муза" и "Ангел" - спътници на всички творчески личности.

Почетният варненец Филип Киркоров: Сърцето ми е тук, в този град
 
Новата история на звездата е изпълнена с драматургия и неочаквани сюжетни линии, основани на реални събития от живота на Филип Киркоров. Тирове с тонове техническо оборудване, асансьори, товарен асансьор, трон, лед екрани излъчващи концептуална графика с 3D анимация и стотици дизайнерски костюми, ръчно изработени специално за 3-часовия концерт, пристигат в България за шоуто.
 
Концертът включва както най-обичаните хитове на артиста, така и най-новите песни, "счупили" рекордите на руските радио класации, като "Цвет настроения синий", "Ибица" и др.

Филип Киркоров с грандиозен спектакъл в Спортна зала във Варна

Филип Киркоров
Gulliver/Getty Images

"Зрителите да очакват и много музикални изненади, като преработената песен на Алла Пугачова "Уважаемый автор" (1987 г.) и много други иновации както в сценичен, така и музикален план", каза за БТА Бедрос Киркоров, певец, композитор и баща на Филип Киркоров.
 
След премиерата на новата си програма, Филип Киркоров сподели за отношенията си с Алла Пугачова: "За всички тези години научих толкова много от нея, че се разбираме без думи. За мен Алла Пугачова е авторитет и приятел, чието мнение ценя".

Филип Киркоров предлага Русия да се откаже от Евровизия
 
Организаторите на концертната програма посочват, че деца до 7-годишна възраст се допускат без билет и право на отделно място. Родителите/придружителите трябва да носят копие на акта за раждане на детето.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА