dimitrov
dimitrov / dariknews.archive
На 30 март преди 14 години ни напусна легендарният Емил Димитров. Над 400 са песните в репертоара му, 280 от тях са авторски, с които оставя ярка следа в българската музика. "Арлекино", "Моя страна, моя България", "Ако си дал" са сред емблемите на Емил Димитров, но не само с тях, а с дълбоките послания в цялото му творчество печели сърцата на публиката и днес. 
Изключителна музика, въздействащи и докосващи до болка текстове, изпълнени както само той може - това е Емил Димитров.

dimitrov
dariknews.archive
 

Роден е в Плевен в артистичното семейство на факира Мити и Анастасия, неговата асистентка.
Като ученик се увлича по рисуването и по класическата музика. Започва да композира и да акомпанира на акордеон, възпят в една от незабравимите му песни.

Emil Dimitrov
dariknews.archive

В деня на Празника на Плевен - 15-ти май 2018-та г. в центъра на града беше открит паметникът на Емил Димитров - легендата на родната естрада. Двуметровата бронзова фигура се издига, до Големия фонтан на Водната каскада. Откриването на паметника беше част от програмата за празника на родния град на голямата българска естрадна звезда.

emil dimitrov
dariknews.archive

Честта да открият паметника на Емил Димитров в родния му Плевен имаха авторът - плевенският скулптор Константин Симеонов – Костика, и почетният гражданин на Плевен, актьорът Христо Домусчиев, израснал заедно с Емил Димитров в плевенския Девети квартал.
Само преди дни от този свят си отиде авторът на паметника на Емил Димитров Константин Симеонов - Костика.

emil dimitrov
dariknews.archive