Руски олигарх пръсна милиони долари за сватбата на сина си
Руски олигарх пръсна милиони долари за сватбата на сина си / ThinkStock/Getty Images

Световни звезди от няколко поколения пяха на сватбата на сина на милиардера Михаил Гуцериев - Саид. Пищният празник бе в ресторант "Сафиса", украсен от горе до долу с живи цветя.

Гуцериев-младши се е ожени за студентката от Московския университет Хатидже Ужахова Евдокимова, пише "Комсомольская правда".

Историята на сватбата може да се види на #свадьбагуцериевых.

Куп световни звезди пяха на сватбата на сина на руски милиардер

Мащабите на празника са били "както преди да започне кризата", според радиостанция "Ехото на Москва". Роклята на булката е обсипана със скъпоценни камъни, а шлейфът е носен от няколко души. Според "Комсомолская правда" той тежи 25 кг. Изданието публикува и ориентировъчните оценки на цената на цветята (14 млн рубли), роклята на булката (около милион) и хонорарите на поканените звезди.

На сцената на сватбеното тържество освен Джей Ло и Стинг се качиха още Енрике Иглесиас, Бионсе, Патрисия Каас. Според "Ехото на Москва" гост на празника е бил дори и сър Елтън Джон. От руска страна пък пя Алла Пугачова.

Михаил Гуцериев е основен собственик на "Русснефть". Състоянието му се оценява на около 2,4 млрд. долара. Той е на 38 място в руския рейтинг на "Форбс". Освен това е и автор на текстове на песни, които изпълняват Филип Киркоров, Стас Михайлов, Валерия, Йосиф Кобзон.

Източник: БГНЕС