Броят на козметичните операции на мъже се е увеличил с повече от 325 процента от 1997 г. до 2015 г.
Броят на козметичните операции на мъже се е увеличил с повече от 325 процента от 1997 г. до 2015 г. / ThinkStock/Getty Images
Мъжете все повече търсят услугите на пластични хирурзи, съобщава в. "Дейли мейл". Много често те отиват в лекарския кабинет със снимка на актьор или певец - Брад Пит, Джордж Клуни, Хенри Кавил, Хари Стайлс.

Чертите на лицето, за които мъжете мечтаят (СНИМКИ)
 
Ако се съди по тези желания идеалното мъжко лице би било с очите на Брад Пит, носа на Том Круз или Джуд Лоу, устните на Хари Стайлс, брадичката на Хенри Кавил.
 
Броят на козметичните операции на мъже се е увеличил с повече от 325 процента от 1997 г. до 2015 г. Най-търсената процедура е ринопластиката, но все повече господа искат подмладяване на клепачите, за да се "освежат" и "подмладят". Популярни са и инжекциите в устните.

Най-съблазнителните устни на всички времена (СНИМКИ)

Социалните мрежи и популярността на снимките повишават много интереса към разкрасяването и подмладяването. Има и натиск мъжете да изглеждат по-млади, за да са конкурентноспособни в службата.

Вижте най-красивите лица в света (СНИМКИ)
 
Очите са първото нещо, което мъжете "си поправят", защото там годините се забелязват най-напред, каза нюйоркският хирург Джошуа Зукърман. Повечето искат да получат по-млада и версия на себе си, но за пример дават очите на Брад Пит.

Брад Пит
Повечето мъже мечтаят за очите на Брад Пит Gulliver/Getty Images

За "идеален профил" мъжете искат нос като на Том Круз или Джуд Лоу. Идеалният мъжки нос, според д-р Зукърман, е под ъгъл 90 градуса спрямо лицето и леко големоват. Най-важно е обаче да съответства на останалите черти.

Том Круз Джуд Лоу
За Gulliver/Getty Images

Що се отнася до устните, повечето пациенти искат да приличат на певеца Хари Стайлс или на актьора Хенри Кавил. Устните на Хари Стайлс са популярни, защото ъгълчетата им са леко повдигнати и той винаги изглежда усмихнат. Харесват се и по-пълните устни на Брад Пит, Чанинг Тейтъм и Хенри Кавил.

Чанинг Тейтъм, Брад Пит, Хари Стайлс и Хенри Кавил
Що се отнася до устните, повечето пациенти искат да приличат на Чанинг Тейтъм, Брад Пит, Хари Стайлс или Хенри Кавил Gulliver/Getty Images

Веднъж оформили устните, мъжете се насочват към брадичка, която да съответства на "мачовската" им усмивка. Обикновено те искат уголемяване, тя да стане по-четвъртита и изсечена като на Хенри Кавил.

Хенри Кавил
Мъжете искат четвъртита и изсечена брадичка като на Хенри Кавил Gulliver/Getty Images


Още за чертите и красотата на женското и мъжкото лице:

Мъжете плащат солени суми, за да имат устните на тези звезди (СНИМКИ)


Пластичен хирург показа идеалното женско лице, което много прилича на Нина Добрев (СНИМКИ)

Най-запомнящите се устни в историята (СНИМКИ)

Перфектната жена в мъжките и женските очи (СНИМКИ)

Математически: Това е най-красивото лице (СНИМКИ)

СНИМКИ: Така изглежда перфектната холивудска красавица

Устните на Анджелина, очите на Шерил и скулите на Кейт

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА