Пластичен хирург показа идеалното женско лице (СНИМКИ)
Пластичен хирург показа идеалното женско лице (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Хората имат различна представа за красотата, но британски естетичен хирург твърди, че е създал съвкупен образ на най-желаното женско лице в света, комбинирайки чертите на знаменитости, които най-много харесват жените, подлагащи се на пластични операции, съобщи в. "Дейли мейл".

"Математически идеалният нос" на съпругата на принц Уилям Катрин е чертата, която жените искат най-много да имитират.

На второ място са клепачите на актрисата Кийра Найтли. Третата най-копирана от жените черта са веждите на Дженифър Лопес, следвани от устните на Пенелопе Крус и скулите на Анджелина Джоли.

СНИМКИ: Холивудската красавица Анджелина Джоли

Най-харесвана е кожата на Рийз Уидърспун. На шесто място е младежкото чело на Майли Сайръс, следвано от брадичката на Селена Гомес и челюстта на ветеранката Шер.

Селена Гомес развълнува феновете със секси снимка (ВИДЕО)

Козметичният хирург д-р Де Силва е водил дневник кои черти най-много искат да копират жените десет години. Най-често те посочват за образец любимите си знаменитости, посочва БТА. В такива случаи той се съобразява с пропорциите на лицето на пациентката и я съветва дали харесваните от нея черти са подходящи за нея.

Интересното в случая е, че портретът на идеалната жена удивително прилича на актрисата от български произход Нина Добрев.

Вижте още:

Жената с най-красивото лице в света (СНИМКИ)

Лицата на най-красивия мъж и най-красивата жена в света

Как виждат американците идеалната жена?

СНИМКИ: Перфектната холивудска красавица