За лъжата са нужни две страни - един лъжец и друг, който да слуша. Хората лъжат, за да си спестят неудобство, скандали и караници, за да не наранят най-близките си хора. Ето пет признака, по които можем да познаем лъжеца:

Прекалено много информация

Често това е начин събеседникът ви да се опита да отклони вниманието ви и да ви засипе с маловажни подробности, свързани с въпросите ви. Лъжецът често започва да разказва уникални истории, пълни със случки и фактори, които не са свързани с отговора.

Пет лъжи, с които заблуждаваме себе си (ВИДЕО)

Нервни движения и изражения

Човек трудно сдържа емоциите си, когато се опитва да излъже. Това често се изразява в нервни движения. Следете лицето на събеседника си за ускорено мигане или прехапване на устните, които са знаци за скрито поведение. Когато човек лъже прибира крайниците си към тялото и ограничава движенията си. Понякога дори ненужно докосва с ръка лицето, ухото или врата си.

лъжец
ThinkStock/Getty Images

Забавяне на отговор

Има разлика между обмислянето на отговор и заменянето му с лъжа. Когато човек е искрен, отговаря бързо и твърдо. Времето между въпроса и отговора отнема десетки секунди. Лъжата се позиционира именно между „искрения отговор“ и „разсъждението“. Ако събеседникът ви отговори бързо, но все пак се забави в рамките на 5-10 секунди – има огромен шанс той да лъже или да прикрива нещо.

Лъжат ли мъжете за сексуалните си преживявания?

Промяна в интонацията

Колкото и да е твърд вашият събеседник, емоциите винаги се прокрадват отвъд маската, която носи изпеченият лъжец. Изтъняването на гласа или пък рязкото му втвърдяване са още един от признаците, че нещо не е наред в отговорите на човека, с когото разговаряте.

Най-големите лъжи, които жените изричат по време на секс

Липса на очен контакт

Гледането директно в очите е признак за искрено отношение и уважение. Лъжците често извръщат поглед встрани преди да ви отговорят и дори понякога имат трудност да задържат погледа си на едно място. Често и най опитните лъжци не могат да устоят на добрия, стар директен поглед в очите.

лъжа
ThinkStock/Getty Images

И още:

Пет лъжи, които децата казват на родителите си (ВИДЕО)

Истината: мъжете лъжат повече

Най-големите мъжки и женски лъжи в интернет

Как да разпознаем лъжеца? (ВИДЕО)

Зодиите, които винаги казват истината

Жените лъжат най-много за килограмите и възрастта си

За какво най-често лъжат мъжете и жените

Кожата му е настръхнала - със сигурност ви лъже (ВИДЕО)