Поводите да излъжем са безкрайно много. Но има хора, които са лъжци по природа и могат да ни навредят. Вижте как да ги разпознаете:

Лъжците ви гледат втренчено в очите

Повечето хора вярват, че когато някой ги лъже, не ги гледа в очите. Оттам идва популярната фраза: „Погледни ме в очите и ми кажи истината“. Но проучванията показват, че лъжците са доста изобретателни и втренчват погледа си повече от обикновено.

Най-големите лъжци гледат право в очите

Закриват си устата с ръка

Повечето хора закриват устата си с ръка, когато са шокирани или смутени. Но много хора не знаят, че когато някой ни лъже също прикрива устата си ръка. Това е много буквален израз на езика на тялото и показва, че човекът отсреща не иска да отговори на определен въпрос.

Когато някой говори с вас и закрива устата си, той буквално затваря комуникацията помежду ви и шансът да ви лъже е огромен.

Кожата му е настръхнала - със сигурност ви лъже (ВИДЕО)

Позиция на главата

Един много очевиден знак, че някой ви лъже е позицията на главата. Три различни позиции на главата на вашия събеседник могат да ви покажат, че той ви лъже:

Накланянето на главата настрани показва дискомфорт у човека, с когото говорите.

Втората позиция е накланяне на главата надолу. Човек накланя главата си подсъзнателно, за да прикрие шията си, тъй като се чувства уязвим.

Третата позиция е най-очевидната - дърпане на главата назад. Това показва, че човекът изобщо не иска да говори на определена тема.

Лъжците ви засипват с информация

Ако някой ви разкаже нещо, което и пълно с твърде много информация и ненужни детайли, можете да се замислите дали не ви лъже. Лъжците ви засипват с хиляди подробности, за да изглежда историята по-достоверна.

Лъжците внимават какви движения правят

Когато някой е нервен и очевидно не му е комфортно, най-често прави ненужни движения с тялото си. Но това не означава, че този човек ви лъже. Всъщност лъжците внимават какви движения правят, тъй като по движенията може да разберете, че ви лъжат.

Още за лъжата и лъжците:

Жените лъжат за чувствата си повече от мъжете

Погледът никога не лъже: Ето как очите разкриват истинските ни чувства

За какво най-често лъжат мъжете и жените

Лъжа или истина – ето как ги разпознават съдебните психолози (ВИДЕО)