Антинобелови награди са пародия на нобеловите награди, които отличават трудове, по-често на истински учени, но понякога и на псевдоучени, които забавляват с безсмислеността си или понякога с абсурдността си. Ето някои от най-забавните:

Банановата обелка е хлъзгава?

През 2012 група японски физици са направили проучване, чиято цел е била да установят дали наистина бихме се подхлъзнали, ако настъпим бананова обелка. Е, оказало се е, че анимационните филми са били верни.

подхлъзване
iStock/Getty Images

Малката-голяма Айфелова кула

Холандски психолози са спечелили приза, след като са открили защо след като наклоним главата си на ляво, Айфеловата кула изглежда по-малка. Съществува теория, според която когато гледаме към даден обект, умът ни създава хоризонтална линия от числа, като по-малките са от ляво, а по-големите от дясно.

Има ли размерът значение?

През 1993 група канадци са направили проучване над въпроса: големината на обувките отговаря ли на размера на мъжкото достойнство? Както и повечето хора предполагат, това е само мит и връзката е несъществуваща.

„Големите победители“, грабнали Антинобелови награди

Псуването в Испания води до безопасност на пътя

Група изследователи са направили проучване сред 1000 души, като целта е била да открият колко често и по каква причина испанците псуват по пътищата. Оказало се е, че макар и обидите да са доста чести, те водят до по-голяма безопасност на пътя.

пътуване
iStock/Getty Images

Вуду куклата на спокойствието

Говорейки за псувни, тук е мястото да поговорим и за псувните на работното място. Американски учени са направили проучване, чрез което проследяват как служителите да си намаляват гнева към шефовете им. Те са установили, че ако всеки служител има по една вуду кукла, на която боде игла всеки път, когато се ядоса на шефа си, то гнева му ще намалее.

И още:

Гъска с прашки, умен презерватив и още 11 куриоза от 2017 г. (СНИМКИ/ВИДЕО)

Антинобеловите награди за най-странните научни изследвания

Анти-Нобелови награди за откритие за ушите и странен "лек" срещу хъркането

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук