Вредните навици не се ограничават само с пушенето и алкохола. Има някои навици, за които не подозираме, че могат да навредят на здравето ни. Вижте ги:

Ежедневно пиене на плодов сок

Много хора сутрин пият плодов сок на закуска. Но малко от тях знаят, че ако го правят всеки ден, в продължение на години, това може да ги убие. Сушените плодове, плодовият сок и дори някои видове мюсли съдържат серен диоксид, а той е вреден за здравето.

Много производители и търговци прибягват до опушване със серен диоксид, третиране с глицерин, подсладители, за да придадат добър външен вид, цвят и трайност на сушените плодове.

8 ежедневни навика, които увреждат мозъка ни

Бърза храна

Няма човек, който да не е чувал, че бързата храна е вредна. Това е така, защото бързата храна е пълна с мазнини и ако ядете това всеки ден, може да се стигне до запушване на някои артерии. Някои видове бърза храна съдържат и канцерогенни вещества, които се натрупват в тялото и са много опасни.

бърза храна
ThinkStock/Getty Images

Пуканки за микровълнова фурна

Ако ежедневно си хапвате пуканки, приготвени в микровълнова фурна, това може да навреди сериозно на здравето ви. Това не е заради самите пуканки, а заради маслото в тях.

Учените дават отговор на въпроса кога е най-полезно да се къпем

Скубане на космите в носа

Когато си скубете космите в носа, вие разкъсвате микроскопични участъци кожа около всеки косъм, а това се превръща в отвор за опасни бактерии и може да ви докара редица здравословни проблеми.

космите в носа
ThinkStock/Getty Images

Ежедневно кръстосване на краката

Ежедневното стоене с кръстосани крака може да повиши кръвното ви налягане. Освен това може да ви причини и болка във врата и гърба. А някои проучвания сочат, че ежедневното стоене с кръстосани крака може да причини разширени вени.

Ето защо не трябва да кръстосваме краката си (ВИДЕО)

крака
ThinkStock/Getty Images

И още:

По кои предмети в офиса полепват най-много бактерии?

Четири причини да спрете да седите с кръстосани крака

Колко често трябва да перем чаршафите?

Най-разпространените здравни заблуди

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук