Почти всички сме ползвали в даден момент навигацията на Google - Google Maps, тъй като постоянните подобрения и актуализации на картата я правят удобен инструмент за всеки, който иска да стигне от точка А до точка Б. Но какво да правим, когато искате да пробвате нещо различно, или пък се намирате в страна като Китай, където продуктите на Google подлежат на цензура? Вижте 5 алтернативи, които биха могли да ни спасят:

1. Bing Maps

Знаете ли, че Bing Maps е точно толкова стар, колкото Google? Да, картографската услуга, собственост на Майкрософт, първоначално е била известна като MapPoint, преди да приеме новото си име. Тя предлага голям набор от функции, включително къде има голям трафик в момента. Разполага дори и с 3D изглед.

Пет места, скрити от Google Maps (ВИДЕО)

2. Here WeGo

Here WeGo поддържа над 200 държави и предлага всички основни функции като навигация, места за посещение и подробни маршрути. Освен това ви предоставя актуална информация и цени за всички връзки за обществен транспорт около района, в който се намирате.

Невероятните истории на хора, които са намерени с Google Maps (ВИДЕО/СНИМКИ)

3. BackCountry Navigator

Намирате се в средата на Господ знае къде - може би на планински склон или в гъста гора в канадската пустош? Google Maps няма да бъде много полезна, защото няма толкова подробно описана топография на земята, каквато е BackCountry.

BackCountry е важен спътник, когато се намирате в природата.

навигация
ThinkStock/Getty Images

4. Waze

Waze е интуитивна услуга за картографиране. Нейната интерактивна система, която ви позволява да предупредите другите шофьори за промените в трафика или опасности по пътищата, се оказа толкова популярна, че Google купи компанията през 2013 г.

Можете да получите също и информация за най-евтините бензиностанции в близост до вас, обекти в процес на строеж или ремонт, злополуки, пътни камери, дори полиция, която се актуализира от милиони други потребители на Waze. Имайте предвид, че Wave е проектирана повече за шофьори, отколкото за пешеходци.

5. MapQuest

Функциите MapQuest включват автоматична промяна на маршрута, натовареност на трафика в реално време, оставащо време до достигане на желаната дестинация, способност за откриване на камери, аварии, строителни дейности, метеорологични доклади и пътна помощ.

Освен това има някои основни характеристики на Google Maps, като сателитен изглед, близки местоположения, които да посетите.

Вижте още:

Как да търсим правилно в Google? (ВИДЕО)

Невидимата мрежа: Какво се крие в мрачните дълбини на интернет (ВИДЕО)

Интернет, който познаваме, е само повърхността на Дълбоката мрежа

Какво не трябва да търсите в Google (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук