Мерилин Монро
Мерилин Монро / Gulliver/Getty Images
Сценаристът Чарлз Касильо, автор на непубликувана още биография на Мерилин Монро, откри гола сцена на актрисата, която е била заснета за филма "Непригодните", но е била изрязана при монтажа, съобщи в. "Дейли мейл".

Ах, тази Мерилин! (СНИМКИ)
 
Кадрите се смятаха за изгубени. Оказа се обаче, че продуцентът на филма Франк Тейлър ги е запазил и синът му Къртис Тейлър ги съхранява в сейф.
 
Епизодът продължава 45 секунди. В него участва и Кларк Гейбъл. Той е напълно облечен, а Мерилин Монро е заснета гола в гръб, седнала на леглото, като се прикрива отпред със завивката.
"Непригодните" е последният завършен филм на Мерилин Монро, която умира на 36-годишна възраст. Досега се смяташе, че единствената ѝ гола сцена е в незавършения филм "Нещо трябва да се случи".

Невиждани снимки от последната фотосесия на Мерилин Монро (СНИМКИ)
 
По онова време изискванията на цензурата са били много строги. Сцената остава включена във филма, като са изрязани голите кадри, с които тя е много по-страстна.

16 години от живота на Мерилин Монро в редки снимки
 
Затова е възможно решението да не е на режисьора Джон Хюстън, а да му е било наложено. Франк Тейлър мислел, че голите кадри са новаторски и затова ги запазил.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА