Мерилин Монро
Мерилин Монро / Guliver/Getty Images
За новата 1956 година американският секссимвол от 50-те години Мерилин Монро изобщо не си е пожелала секс неща.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА СЕКСАПИЛНАТА МЕРИЛИН МОНРО
 
През 1955 година бившата моделка вече е била известна заради филмите „Господата предпочитат блондинките“ и "Как да се омъжиш за милионер". Въпреки големият успех и лъчите на славата, 29-годишната Монро планирала как да развие актьорските си способности и навици.

Пет известни личности, които са били осиновени (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
След като през 1954 година се омъжила за бейзболната звезда Джо Ди Маджо, тя буквално преследвала американския режисьор и ръководител на актьорско студио Ли Страсбърг (единствено от професионален интерес, а не от личен, както смятали мнозина тогава). Това било начало на едни взаимоотношения, които силно са повлияли върху живота на Мерилин Монро. Доказателство е списъкът с желания, който си съставила актрисата. Тя се зарекла, че през 1956 година:
 
- Да ходи колкото се може по-често в студиото на Страсбърг и на неговите лекции;
 
- Да не пропуска нито един урок н актьорското студио;
 
- Да работи винаги, щом е възможно;
 
- Да посещава най-малко по една лекция в университета, по литература;
 
- Да намери учител по танци и да работи върху фигурата си.

Знаехте ли това за Мерилин Монро? (СНИМКИ)
 
Следващите години нейната кариера наистина излита нагоре. Въпреки краткия си живот, тя стана една от най-успешните и знаменити актриси на своето време. Зад гърба си има 36 филма.
 
Мерилин е едно от най-сниманите лица на 20-ти век. Американският филмов институт я нарича шестата по големина легенда от женски пол в американската филмова история. Смитсоновият институт я включва в списъка си на „100-те най-значими американци за всички времена“, а списания я поставят в топ 10 на класацията за най-популярните икони в поп културата на 20-ти век. Умира на 36 години.
БГНЕС