Днес много холивудски звезди избират да осиновят дете и да му дадат дом. Но има и много известни личности, които са били осиновени по различни причини. Вижте някои от тях:

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ, КОИТО СА БИЛИ ОСИНОВЕНИ

Стив Джобс

Стив Джобс е роден в Сан Франциско на 24 февруари 1955 година. Неговата биологична майка е ученичка, която била принудена да изостави бебето под натиска на родителите си.

Когато разбрали, че е бременна от сириеца Абдулфатах Джон Джандали, те заплашили да я оставят без наследство.

Приемният баща на Стив - Пол Джобс, вдъхва у детето любовта към електрониката. Неговите осиновители плащат и за образованието му, защото искат най-доброто за своя син. По адрес на своите осиновители Стив Джобс казва: „Те бяха моите родители на 1000%.“

Стив Джобс
Guliver/Getty Images

Мерилин Монро

Мерилин е родена като Норма Джийн Мортенсън на 1 юни 1926 година. Майка ѝ Гладис Бейкър е била психически нестабилна и затова до 7-мата си година бъдещата звезда е живяла в различни приемни домове.

Когато след това майка ѝ решила да си я вземе у дома, получила нервна криза и била хоспитализирана, а грижите за момиченцето поела най-добрата приятелка на Гладис – Грейс Маккий. Това обаче продължило само няколко години и Мерилин се озовала в сиропиталището на Лос Анджелис.

Мерилин Монро
БГНЕС

До 16-тата си година Норма сменила няколко приемни домове и едно сиропиталище. След това я омъжили набързо за съседа на майка й, за да я избавят от други приемни домове.

Мерилин Монро – русото изкушение на Холивуд (ВИДЕО)

Джак Никълсън


Джак Никълсън е роден в Ню Джърси на 22 април 1937 г. Майка му е 18-годишната неомъжена дама Джун Никълсън. Тъй като нямала съпруг, нейните родители решават да отгледат малкия Джак като свое дете. Когато е на 37-годишна възраст, Джак разбира, че „сестра му“ всъщност е негова майка, при това от страниците на списание, което прави специално разследване за семейството на актьора.

Джак Никълсън
Guliver/Getty Images

Джон Ленън

Майката на Ленън била отдадена повече на личната си свобода и желание за приключения, отколкото на майчинството. Скоро след раждането на Джон родителите му се развеждат. Майка му си намира нов мъж и момчето е предадено на грижите на леля си Мими.

Джон Ленън
Guliver/Getty Images

Коко Шанел

Коко Шанел е родена през 1883 г. в Сомюр, Франция. Тя има 4 братя и сестри. Родителите ѝ не можели да се грижат за децата си, затова те прекарват по-голямата част от времето си при различни роднини.

Коко била на 12 години, когато нейният биологичен баща напуска семейството. Тя била изпратена в сиропиталище, след това в католически манастир и накрая в пансион.

По думите на Коко детството ѝ е било прикрита благословия, защото този начин на живот я е накарал да избере бъдещата си професия – никога не ѝ е харесвало да носи униформа. Тя мечтаела да облече всички жени в света с красиви дрехи.

Коко Шанел
Guliver/Getty Images

Вижте още:

Стив Джобс - човекът, който промени света

Невиждани снимки от последната фотосесия на Мерилин Монро (СНИМКИ)

Джак Никълсън на практика се е оттеглил от киното, твърди Питър Фонда

Знаехте ли това за Мерилин Монро? (СНИМКИ)

Как минижупът покори света

Мечтателят, който се бореше срещу несправедливостите в обществото