Преди време легендарната холивудска актриса Мерилин Монро бе призната за най-великата блондинка на всички времена. Най-популярният секс символ за 50-те е вдъхновение за редица жени и до днес.

Мерилин Монро
netinfo

Блясък по клепача, сластно притворен поглед и широка усмивка, изрисувана с ярко вечерно червило – как се постига подобна визия – показва новото видео от канала Natali's Beauty:

Мерилин Монро винаги е харесвала светлата си кожа и е избягвала слънчевите бани. Затова нанасяме фон дьо тен в цвета на нашето лице и отгоре запечатваме с пудра – без излишно бронзиране.

Продават на търг легендарна рокля на Мерилин Монро (СНИМКИ)

Все пак е поставяла малко продукт за контуриране и подсилване на скулите. По повечето снимки си личи как е използвала тъмночервеникавокафяв руж в основата на челото, преминавайки през слепоочието и достигайки до бузите. Същия нюанс забелязваме и от двете страни на очите – точно между веждата и сгъвката на клепача.

16 години от живота на Мерилин Монро в редки снимки

Веждите на Мерилин не са твърде тъмни на фона на русата й коса, със силно изразена чупка и без никакво попълване във вътрешния им край – добре сресани, в посока нагоре. Интересното е, че според някои специалисти гримьори всъщност Монро никога не е използвала черна очна линия. Тя е нанасяла черен или кафяв молив, или сенки, в тези цветове с помощта на плоска четка. Ето защо очната й линия не изглежда никога силно дефинирана, а малко по-мека.

Първо попълваме със средно дебела линия пространството около миглите от вътрешното ъгълче на окото до самия му край. След това правим лека чупка във външния ъгъл, но не съединяваме отгоре и не я уплътняваме. Във външния ъгъл на долния клепач пък изрисуваме права линия, която прави окото сякаш по-голямо и издължено едновременно. И за да дефинираме още повече сгъвката на клепача, поставяме с пухкава четка с 1-2тона по-тъмна от естествения цвят на кожата ни сянка. Завършваме с няколко слоя спирала по горните и долните мигли. И във външните ъгълчета на очите поставяме половинки мигли, за да издължи допълнително оптически окото. Завършваме със златистоперлен цвят по скулите, нослето и под веждата.

Най-ярките мисли на вечната Мерилин Монро

Време е и за прословутото червено червило. Първо много внимателно покриваме устните си с остатък от фон дьо тена по бюти блендера, за да имаме добре изравнена основа за рисуване, а после очертаваме устните с молив и запълваме със смесица между два цвята червено до постигане на онзи дълбок нюанс. Завършваме с един слой глос.

И сега финалният щрих, с който поставяме и точка – една малка, но емблематична бенка на Монро – в тъмнокафяв цвят, за да изглежда максимално реалистична.