Мерлин Монро е жената с най-хубаво тяло за плаж
Мерлин Монро е жената с най-хубаво тяло за плаж / снимка: БГНЕС, архив

Близо 50 години след смъртта си кино иконата Мерлин Монро оглави британска класация за най-хубавото тяло за плаж на всички времена.

Тя победи редица съвременни ултра слаби звезди, сред които Кейт Мос, Виктория Бекъм и Миранда Кер. Закръглената фигура на Монро се вижда най-добре във филми като „Някои го предпочитат горещо” и „Непригодните”, в които тя показва различни модели бански.

В първата десетка на класацията, съставена от веригата магазини Дебенхамс, попадат още Кристина Хендрикс Урсула Андрес, Ким Кардашян, Тулиза Контоставлос, Ракел Уелч, Хелън Мирън, Скарлет Йохансон, Ейми Чайлдс и Луси Мекленбург.

Веригата магазини прогнозира, че това лято на мода ще са по-закръглените фигури и допълва, че миналия сезон е регистрирала повишение с 58% на продажбите на уголемяващи бюста бански. „С увеличаването на средния размер на чашката от С на D само за една година, няма съмнение, че пищните фигури са по-желани от всякога. И жените се опитват да постигнат този вид - продажбите на изпълнени с гел увеличаващи бюста бански нараснаха с 58 на сто миналия сезон и ние запазихме тенденцията в пролетната ни колекция за 2012 г. Резултатите ни показват, че за да изглеждаш добре на плажа, не трябва да си най-слабата и на младата жена наоколо. Жените все повече започват да ценят фигури, показващи всички най-прекрасни неща, свързани с женствеността”, съобщи говорителка на Дебенхамс.

Миналата година Мерлин остана на второ място в класацията на звездите с най-красиво тяло на всички времена, отстъпвайки само на манекенката Кели Брук. В сегашната класация слабите жени като Кейт Мос и Виктория Бекъм не са толкова популярни, като заемат едва 21-о и 22-ро място.

„Смятаме, че това е добър прецедент за дамите. Не е задължително непременно всички да са слаби. Това е добър пример за младите момичета, които трябва да разберат, че истинските жени имат истински извивки на тялото”, допълва Джени Кевън, директор на компанията, поръчала изследването, посочва БГНЕС.

Във втората десетка на класацията попадат Кели Брук, Бионсе Ноулс, Тайра Бенкс, Брук Шийлдс, Ел Макферсън, Ким Картал, Риана, Шарън Стоун, Дженифър Анистън и Голди Хоун.

Това лято се навършват 50 години от смъртта на Мерлин Монро, която почина на 5 август 1962 г.