Прегръдката с лявата ръка е по-сърдечна, защото се контролира от емоционалната половина на мозъка
Прегръдката с лявата ръка е по-сърдечна, защото се контролира от емоционалната половина на мозъка / ThinkStock/Getty Images
Прегръдката с лявата ръка е по-сърдечна, защото се контролира от емоционалната дясна половина на мозъка, съобщи в. "Дейли мейл".

Германски учени анализираха 2000 прегръдки на летище сред заминаващи и пристигащи и ги сравниха с прегръдки между непознати. Резултатите им показват, че когато хората се накланят надясно, приятелският жест е по-малко емоционален.

Начинът, по който ви гледат хората, разкрива намеренията им

Прегръдките между мъже се отклоняват от тази норма. Те са повече с дясната ръка, дори в неутрални ситуации. Причината вероятно е, че повечето гледат на тях като на нещо негативно.
"Когато хората се прегръщат, емоционалните и двигателни мрежи в мозъка си взаимодействат и предизвикват по-силно накланяне наляво в емоционален контекст", обясни ръководителят на изследването Юлиан Пакхайзер от Рурския университет в Бохум.

Вижте Топ 10 на най-хубавите безплатни удоволствия, прегръдката е едно от тях

Резултатите са важни за анализиране на езика на тялото. Когато общуваме, думите осигуряват около 7 процента от въздействието, тонът на гласа - около 38 процента, а езикът на тялото - за 55 процента. 

Още за прегръдките, целувките и езика на тялото:

Разберете тайните желания на мъжете чрез езика на тялото им

Кажи ми какъв цвят е колата ти, за да ти кажа какъв си (СНИМКИ)

Показалецът и безименният пръст също разкриват тайни за характера ни

Пет емоции, които хората издават чрез езика на тялото (ВИДЕО/СНИМКИ)

Дължината на пръстите на мъжа разкрива неподозирани тайни

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА