Даниел Крейг със съпругата си  Рейчъл Уайс, с която се ожениха през 2011 година
Даниел Крейг със съпругата си  Рейчъл Уайс, с която се ожениха през 2011 година / Gulliver/Getty Images
По случай 50-годишния юбилей на Даниел Крейг, в. "Дейли експрес" предлага любопитни факти за британския актьор, когото догодина ще видим за последен път в знаковата му роля на Джеймс Бонд:

Раждането

Даниел Крейг е роден на 2 март 1968 г. в Честър в семейството на моряк и учителка по рисуване. Когато се появява на бял свят, акушерката не намира кърпа или одеяло, с които да го загърне. Поради тази причина майка му получава новороденото си "пакетче", увито в стар вестник.

От увито във вестник бебе до Джеймс Бонд: Даниел Крейг на 50 години (СНИМКИ)

Училището

Даниел никога не е проявявал особен интерес към училището, тъй като единственото му желание е да стане актьор. По-късно, след като първоначално не е приет в Колежа за музика и драма Гилдхол, Крейг се записва в престижното учебно заведение. Посещава го по едно и също време с Юън Макгрегър и Джоузеф Файнс.

В женски дрехи

Даниел Крейг, който днес се радва на имиджа на суров алфа мъжкар и кара не едно дамско сърце да тупти учестено, в младежките си години не е бил чужд на забавните превъплъщения. В театрална постановка на "Пепеляшка" Крейг дори се подвизава в женски дрехи.

Даниел Крейг
Gulliver/Getty Images

Полов атлет

Даниел Крейг, днес утвърден секс символ, още от млад се радва на женско внимание. На 18 години Даниел има връзка с Марина Пепър - 20-годишна моделка на Playboy. По-късно Пепър разкрива че ѝ е било трудно да следва любовния ритъм на младия мъж заради огромната му сексуална издръжливост. Марина също така дава надежда на по-закръглените дами, потвърждавайки, че Даниел си "пада" по пищни гърди.

Крейг понастоящем е женен за актрисата Рейчъл Уайс, с която минава под венчило през 2011 г.

Звездните двойки на 2013 година (СНИМКИ)

От първия си брак с актрисата Фиона Лаудън, за която се жени още на 23-годишна възраст, има дъщеря, Ела. Двойката се развежда през 1994 г.

Чудовището

Една от най-запомнящите се сцени на Даниел Крейг като Джеймс Бонд е когато актьорът излиза от морето в "Казино Роял" със сини плувки, "напращял" от мускули.
По време на снимките голямата дама на британските кино и театър Джуди Денч използва каравана срещу тази на Крейг и е изненадана, когато веднъж го заварва да се разхожда гол наоколо. Запитана дали в този момент я е впечатлило нещо, Денч загатва, че е била поразена от "абсолютното чудовище".

Даниел Крейг с Джуди Денч
Даниел Крейг с Джуди Денч Gulliver/Getty Images

Джеймс Бонд

Даниел Крейг се е подвизавал като Джеймс Бонд в четири филма от поредицата. Догодина почитателите му ще го видят за пети и последен път в образа на екранния агент 007.

Даниел Крейг
​​​​​​​Още преди да му бъде предложена ролята на Джеймс Бонд, Даниел Крейг има колебания дали да приеме подобна оферта Gulliver/Getty Images

Още преди да му бъде предложена ролята на Джеймс Бонд, Даниел Крейг има колебания дали да приеме подобна оферта. Опасенията му са, че зрителите ще го запомнят като прочутия шпионин и предложенията за роли в по-скромни независими продукции ще секнат.

Ще бъде Джеймс Бонд, няма да бъде Джеймс Бонд...

Край на терзанията му слага случайна среща с предшественика му в образа на Джеймс Бонд, Пиърс Броснан, който в отговор на въпроса му какво мисли за подобна възможност, казва: "Направи го".
Кралица на драмата

Даниел Крейг изпада в истерия след първия си екран тест за ролята на Джеймс Бонд с продуцентката Барбара Броколи. Впоследствие актьорът казва: "Надявам се тя да унищожи тези кадри. Беше ужасно. Не искам никога никой да ги вижда".

Кой е най-добрият Джеймс Бонд през годините?

След като се превъплъти за четвърти път в образа на Бонд в 24-ия филм "Спектър" от поредицата, Даниел Крейг гръмко заяви, че предпочита да му "отрежат ръцете", отколкото отново да се снима като агент 007. След известно време стана ясно, че Крейг ще изиграе прочутия шпионин за пети и последен път.

Музиката

Какво слуша екранният Джеймс Бонд, докато поддържа завидната си форма във фитнеса? Оказва се, че актьорът е почитател на музиката от 80-те години на миналия век. На айпода му са заредени над 5000 песни, сред които саундтракът на "Брилянтин" и парчета на Кейт Буш.
Мама има думата

Говори се, че през 2005 г., преди да бъде оповестено от продуцентската компания, че Даниел Крейг ще бъде следващият Джеймс Бонд, актьорът е споделил с майка си за ролята под най-строга конфиденциалност.

Родителката на актьора не успява да опази тайната - подмамена от журналист от местен вестник, тя разкрива, че синът ѝ е новият агент 007.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА