Меган Маркъл
Меган Маркъл / Gulliver/Getty Images
Когато следващата седмица се омъжи за своя принц, Меган Маркъл ще влезе в „тесния кръг“ на американките, които са изживели приказката да се превърнат от обикновени гражданки в кралски особи, макар за някои от тях краят да не е бил вълшебен, предаде Ройтерс.

Братът на Меган Маркъл посъветва принц Хари да се откаже от сватбата

След като размени брачните си обети с британския принц Хари на 19 май, родената в Лос Анджелис разведена актриса Меган Маркъл ще стане благородна дама. Пред нея има няколко примера за това какво трябва и какво не трябва да бъде поведението на една кралска особа.

За модел за подражание на госпожица Маркъл може да послужи холивудската звезда Грейс Кели, която през 1956 г. се омъжва за принц Рение Трети и става принцеса на Монако.

Грейс Кели
Грейс Кели Gettyimages


Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

"Тя премина през няколко трудни години, докато накара хората в Монако да я приемат като "тяхната принцеса", казва братовчед ѝ Джон Леман, президент на фондацията "Грейс Кели" със седалище в САЩ. Леман редовно посещава височайшата си сродница в двореца преди смъртта ѝ в автомобилна катастрофа през 1982 г. Старанието на принцеса Грей да преодолее културните бариери дава резултат и тя успява да спечели сърцата както на кралските особи, така и на жителите на малкото княжество Монако.

Примерът, който Меган Маркъл има в лицето на друга своя сънародничка - светската особа от Балтимор Уолис Симпсън, далече не е толкова блестящ. Симпсън ще остане в историята като разведената американка, заради брака с която британският крал Едуард Осми абдикира през 1936 г.

Уолис Симпсън и британският крал Едуард Осми
Guliver/Getty Images

Още от самото начало кралският двор изпитва неудобство от "устатата" американка, отбелязва Ан Себа, автор на книгата "Тази жена: Животът на Уолис Симпсън, херцогиня на Уиндзор".

Вижте защо годеницата на принц Хари не може да бъде принцеса

"Смятам, че големият проблем за Симпсън е бил безочливото ѝ поведение. За нея не е било необичайно да влезе в стая, да заяви "Здрасти, аз съм Уолис", да ходи обсипана с бижута, да говори за пари", казва писателката.

Американска гражданка по рождение е и кралица Нур, омъжена за краля на Йордания Хюсеин Първи от 1978 г. до смъртта му през 1999 г.

Кралица Нур
Кралица Нур Guliver/Getty Images

Светската особа Лий Радзивил - сестрата "в сянка" на бившата първа дама на САЩ Джаки Кенеди, през 1959 г. се омъжва за полския принц Станислав "Стас" Радзивил. Бракът им завърша с развод 15 години по-късно.

Лий Радзивил
Лий Радзивил Guliver/Getty Images


Като Джаки Кенеди: Меган Маркъл в ретро визия от Емилия Уикстед (СНИМКИ)

Приказката не завършва щастливо и за друга американска актриса - Рита Хейуърт. Бракът ѝ с пакистанския принц Али Хан през 1949 г. приключва с развод през 1953 г.

Рита Хейуърт
Рита Хейуърт Guliver/Getty Images


Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл можете да откриете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук

БТА