/ ThinkStock/Getty Images
Хотели в британската отвъдморска територия, островите Търкс и Кайкос, привличат туристи, като им предлагат бели пясъци, изумрудени води и компанията на... малки кученца.
 
Формулата явно е печеливша, тъй като тази дестинация отбелязва рекордна посещаемост напоследък. На туристите се предлага компанията на наскоро спасени палета от местни доброволци, приятели на животните.

Posting in honor of being included in @teenvogue @bustle and @buzzfeed articles with this adorable lil pup Bailey ⭐️ Never walk alone, adopt a buddy. #potcakeplace

Публикация, споделена от Sarah Wermers (@sarahwermers) на



 
Всеки може да си поиграе на воля със симпатичните четириноги, а при желание те могат да бъдат осиновени.
 
Местният център всяка година спасява около 500 бездомни кучета от островите. Тези животни, които от малки свикват с добротата на хората, стават също дружелюбни и предани. Така те по-лесно могат да попаднат в приемно семейство.

@potcakeplacek9rescue, I love u

Публикация, споделена от Spence Atkins (@spenceatkins) на



 
Собственичка на центъра е Джейн Паркър-Роув. Тя си спомня, че преди откриването на заведението преди 7 години, бездомните кучета по плажовете са се страхували от хората и всячески са избягвали контактите с тях. Но Джейн знаела каква силна връзка може да се установи между човека и неговия най-добър приятел. Тя съставила маршрути за разходки по плажовете на туристи и местни жители с четириногите.

mi amor

Публикация, споделена от Caroline Dannemiller (@carolinedannemiller) на



 
Желаещите за кучешка компания вече са толкова много, че се извиват дълги опашки два часа преди отварянето на центъра.
 
Сътрудниците провеждат инструктаж с временните стопани на животните, така че те да не прегреят под силното слънце. Специалистите изтъкват, че това не е обикновена разходка - тя трябва да е от полза както за човека, така и за кучето.


БТА