Обама си купи тикви за Хелоуин
Обама си купи тикви за Хелоуин / снимки: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел получиха десетина тикви, за да украсят Белия дом преди празника Хелоуин. Тиквите му бяха доставени от търговец от Вирджиния, предава АФП.

Веднага след като произнесе реч за наемането на работа на бивши военни във военната база Лангли-Юстис в третия и последен ден от обиколката си с автобус в Северна Каролина и Вирджиния, Обама прекара около 20 минути на пазара "Wood`s Orchard Farm" в град Хемптън.

Обама си купи тикви за Хелоуин
netinfo

"Колко ще купиш?", провикнал се Обама, докато съпругата му натрупала няколко тикви, сред които и две големи бели тикви от около 30 кг, в пазарска количка. "Искаш ли още нещо?", попитал още президентът. Съпругата му отговорила: "Не, ще е много трудно да ги отнесем" във Вашингтон.

Обама си купи тикви за Хелоуин
netinfo

Освен с тиквите, които са класически декор за празника Хелоуин, отбелязван в САЩ на 31 октомври, президентската двойка си заминала с пакет орехи и буркан с мед, предава БГНЕС. Мишел Обама платила за покупката в брой.

Обама си купи тикви за Хелоуин
netinfo

"Ще ви изпратим снимки с тиквите пред Белия дом", обеща Обама на продавача на зеленчуци, след което се качи със съпругата си и покупките им в черния брониран автобус, който нае в понеделник сутринта, за да се срещне с американците и да защити мерките си за стимулиране на заетостта.

Обама си купи тикви за Хелоуин
netinfo