/ Gulliver/Getty Images
Джанет Джаксън, 50 Сент и Крис Браун бяха сред артистите, които изнесоха концерт в Саудитска Арабия, бойкотиран от рапъра Ники Минаж заради проблемите с правата на човека в кралството.
Аплодираща тълпа танцуваше под звуците на удивителната музика в Световния фестивал в Джеда, организиран в западната част на Саудитска Арабия на брега на Червено море.

Нечувано: Скандалната Ники Минаж ще пее в Саудитска Арабия

Тези сцени, невъобразими само преди две години, имат за цел да покажат как свръхконсервативното ислямско царство облекчава десетилетните ограничения на забавленията, информира АФП.
Минаж - добре позната с провокативните си, неприлични текстове и музикални клипове – отказа да бъде между гост-звездите на шоуто, заявявайки че е солидарен с правата на жените и гейовете в ултраконсервативната ислямска държава.

За първи път в историята на Саудитска Арабия: Откриват дискотека
 
Отмяната предизвика буря в социалните медии, като много фенове в кралството изразиха разочарование и поискаха да им бъдат възстановени парите за билетите.
 
Джанет Джексън написа в Туитър, че решението й да участва не е целяло да „уважи” саудитското правителство.

Джанет Джексън, Крис Браун и Фифти сент ще гастролират в Саудитска Арабия
 
Страната се сблъсква с интензивен международен контрол относно спазването на човешките права след миналогодишното убийство на саудитския журналист Джамал Хашоги в Истанбул и продължаващия процес срещу жени активисти.
 
Саудитска Арабия увеличава забавленията за своите граждани, а някои виждат в това опит да се намали общественото разочарование от икономическия спад и високата безработица сред младите хора.
 
Генералният орган за защита на населението на страната обяви, че планира да внесе 64 млрд. долара в развлекателната индустрия през следващото десетилетие.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС