На нашата планета има удивителни места, където и до ден днешен не е стъпвал човешки крак. Там цивилизацията не е успяла да победи природата.

СНИМКИ: Достъпът забранен - 9 неща, които никога няма да видите

Вижте непознатите места на Земята, където не е стъпвал човешки крак:

Отдалечените части на Сибир

Сибирската територия е огромна и там има места, където не е стъпвал човешки крак. Сибир е най-слабо населеният регион в света и затова си има доста основателни причини. Там можете да се натъкнете на един от най-суровите условия на живот на нашата планета. Температурите могат да достигнат до -65 градуса и сибирската зима не е шега.

Най-красивите места на планетата, които скоро може да изчезнат

Дори невероятните гори и дивата девствена природа в Сибир да изглеждат привлекателни, те се покриват със сняг още през октомври.

Сибир
Thinkstock/Getty Images

Под ледовете на Антарктида

Антарктида е най-студеният континент на планетата и най екстремните температури се срещат точно там. Ние никога може да не узнаем какво точна се крие под ледовете. Въпреки че на континента има и сухи райони, като Сухата долина, е почти невъзможно да се стъпи на самата земя на континента, тъй като 90% от земите му са покрити с лед. Учените са успели да достигнат дъното на езерото Восток, но това е станало със специални уреди, а не със стъпването на човешки крак.

Антарктида
Thinkstock/Getty Images

Наскоро дори беше открит огромен източник на топлина под арктическия лед, който загатва за възможността там да има скрити вулкани. Учените вярват, че на Антарктида преди 100 млн. години не е имало лед.

Антарктида
Thinkstock/Getty Images

Дълбоките гори на Амазония

Амазонската екваториална гора или просто Амазония, често наричана и Амазонска джунгла, е огромен горски пояс от екваториални гори, разположен във водосборния басейн на река Амазонка в Южна Америка.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА 5 МЕСТА В БЪЛГАРИЯ, ОТ КОИТО ЩЕ ВИ ПОБИЯТ ТРЪПКИ

Въпреки напредналите технологии, познанието ни за джунглата е ограничено. Труднодостъпните места, стотиците хиляди километра необитаеми от хора пространства са неблагоприятните обстоятелства, които възпират изследването на Амазония.

Амазония
Thinkstock/Getty Images

Вижте още:

Там е най... на Земята (СНИМКИ)

Съкровищата на Европа (СНИМКИ)

Да обиколиш света, за да заснемеш слънцето (СНИМКИ)

Най-красивите гледки за събуждане на планетата

Топ 15 на най-безопасните страни за пътуване

Романтичният остров с най-красивите залези (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук