/ iStock/Getty Images
Кокосовото масло има безкрайно много ползи и приложения както в козметиката, така и в кухнята ни.

Това безценно масло подсилва имунната система. Съдържа лауринова киселина, която има антивирусни, антибактериални и антигъбични свойства. Това помага на имунната система да се бори с инфекции и болести.

Също така подобря нивата на холестерола в кръвта и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

кокосово масло
Thinkstock/Getty Images

Ако страдате от проблеми с храносмилането или подут корем, опитайте да добавите кокосово масло към менюто си. Доказано е, че то предпазва от храносмилателни разстройства, включително синдром на раздразненото черво.

Съгласно много проучвания кокосовото масло ускорява и метаболизма, което и поддържа теглото в оптималните му граници.

Кокосовото масло е страхотен продукт и за здрава коса, срещу стрии, помага в грижата за лицето, меки устни, бели зъби и здрави венци, както и здрави нокти.

к
Thinkstock/Getty Images

Кокосовото масло е отличен естествен хидратант за кожата и косата. То може да помогне за задържане на влагата, омекотяване на кожата и предотвратяване на загубата на протеини от косата.

И на последно място, но не по значение - почиства успешно грим. Просто вземете малко с ръка, разтопете го и втрийте нежно в кожата. След това с памучно тампонче избършете грима. За да бъде напълно чиста кожата ви, почистете задължително лицето с хладка вода и тоник.