Известно е, че най-големите богатства в света са семейни, а времето е доказало, че роднините са най-надеждните бизнес партньори. Някои фамилии отдавна са се превърнали в нарицателно и синоним на богатство и власт. Вижте кои са те:

Семейство Дженовезе

Семейство Дженовезе живее в Ню Йорк и е едно от петте семейства, за които е написан романът „Кръстникът“ на американския писател Марио Пузо. Семейството се прочува още през 1890 година с престъпленията, извършвани от различни негови членове.

През 1957 година глава на семейството става Вито Дженовезе. Занимават се основно с престъпления като изнудвания, рекет, кражби и търговия с наркотици. Твърди се, че дори и днес семейство Дженовезе имат силни позиции във властта.

Дженовезе
netinfo

Фамилия Ротшилд

Има много конспиративни теории, които съпътстват семейство Ротшилд през годините .

Ротшилд е династия еврейски банкери, опериращи в Европа от края на XVIII век до днес.

Основател на династията е Майер Ротшилд - син на търговец на бижута. Той учредява банка във Франкфурт на Майн. Банкерството е продължено от неговите петима синове.

Майер Ротшилд
Gettyimages

В началото на XX век Ротшилд са сред иницииаторите за създаването на Федералния резерв на САЩ, за което съществена роля имат още Рокфелер, Морган и други заможни финансисти.

Фамилията продължава да упражнява огромно влияния върху финансовата и политическа ситуация в света и днес.

Тайните общества: Кои са истинските владетели на света

Династията Ким

Династията Ким управлява Северна Кория от близо 70 години. Оттогава всичко в държавата се развива по странен начин. Представителите на династията Ким живеят като богове за сметка на населението, което тъне в бедност.

Режимът на сегашния държавен ръководител Ким Чен-ун, третият Ким на трона, обаче не плаща никаква цена за страданията на населението. Той заделя пари за себе си, за елита и за ядрената програма на страната.

Вижте още:

Кой е най-влиятелният човек в света?

"Форбс" обяви най-влиятелните жени в политиката, Иванка Тръмп с дебют в класацията (СНИМКИ)

13 от най-красивите и влиятелни жени в световната политика (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук