Винаги е добре да имаме растение в дома си, но често грижите за него се оказват непосилни за всеки, пише каналът "Баба знае" във vbox7. Ето и няколко лесни за отглеждане растения, с които ще се почувствате като майстор градинар.

Каланхое

Растението е лесно за отглеждане, тъй като не се нуждае от много поливане и е достатъчно да го сложите на прозорец с директна слънчева светлина.

Коледен кактус

Добре е растението да е на светло място, но не на пряка слънчева светлина и да се полива само когато почвата е напълно суха. Трудно е да убиете кактус, но ако искате да цъфти точно на Коледа е добре през есента да го поставите в тъмна стая за поне 12 часа.

Коледен кактус
iStock/Getty Images

Орхидея

Орхидеите обичат умерена светлина и поливане на всеки 10 дни. Те цъфтят интензивно от края на зимата до пролетта.

Орхидея
iStock/Getty Images


Мечова папрат

Добре е да бъдат поставени далеч от пряка слънчева светлина и поливани веднъж или два пъти седмично. Сравнение с останалите папрати, тази се отглежда много по-лесно и е много по-издържлива.

Антуриум

Растението се чувства добре на топло и осветено място, но далеч от директна слънчева светлина, като няма нужда от повече от половин чаша вода седмично. Антуриумът може да се отглежда и на по-сенчести места, но цветовете му ще са по-малко, а растежът му ще е доста по-бавен.

Антуриум
iStock/Getty Images


Кафе арабика

Растението е добре да стои на сянка или прозорец с щори. Полива се веднъж седмично, като е важно почвата му да не изсъхва напълно. Кафените растения са красиви и изключително издържливи, като разбира се могат да ви родят и кафе, което обаче едва ли ще покрие нуждите ви.