Да спиш до някого има много ползи за здравето. Укрепва имунната система и се намалява стресът. Но психолозите коментират, че позите, в които спим с партньора ни, говорят много за връзката помежду ни, както и за проблемите, които отказваме да обсъждаме помежду си. Каналът "Кaк дa" във vbox7 показва някои от позите, както и какво означават те:

1. Лъжичка

Лъжичката е изключително интимна поза, осигуряваща комфорт, близост и контакт. Партньорът, играещ ролята на "лъжичката" е щедър човек, който обича да закриля другия човек. Прегърнатият пък често има нужда от повече внимание във връзката. Позата е здравословна за гърба, а и помага при хъркане.
 
2. Един към друг

Това е изключително интимна поза. Популярна е сред "младите гаджета", които просто не могат да издържат без да са хванати за ръце. Индикатор е за страстна връзка. Тя обаче не е най-здравословната поза - нито за гърба, нито за дишането.
 
3. Гръб в гръб

Позата позволява на двамата партньори хем да имат физически контакт помежду си, хем да се радват на лично пространство. Популярна е сред двойки, които са се убедили в чувствата си и нямат нужда да се доказват един на друг. Позата е напълно здравословна.
 
3. Лице в лице, без допир

Това най-често са партньори, които имат нужда от нещо повече във връзката си - може би внимание, комуникация или интимност. Що се отнася до здравословния аспект, позата е сравнително безопасна, само трябва да се внимава със ставите на глезените и ръката под възглавницата.
 
4. Върху гърдите на любимия

Двойките, които избират тази поза, се радват на изключителна близост и доверие помежду си. Вярват си и се изправят заедно срещу проблемите. Позата не е удобна или здравословна, но поне не продължава дълго време.
 
5. По корем

Позата показва, че има някакъв сериозен проблем в двойката. Може би таят някакъв гняв един към друг, може би има напрежение или наранени чувства. Ако усетите, че и вие спите така, поговорете с партньора си. Позата не е здравословна. Напрежението върху гръбнака е голямо и със сигурност ще се сдобиете с болки в кръста.
И още:

Разкриха как сексът и прегръдките вредят на съня

Сутрешният секс сближава най-много

Учени: За да сте здрави и красиви, не спете в едно легло с партньора си

Позата по време на сън издава тайни за характера, секса и здравето