Тънката коса е проблем, който може да се реши без специални шампоани, а само с подръчни средства. Предимството на домашните маски е, че понякога те могат да окажат по-дълготрайно влияние върху косата ви, за по-ниска цена, без наличието на вредни химични съединения и компоненти с ниско качество.

Няколко хитринки за красива и здрава коса

Предлагаме ви няколко изпитани домашни маски:

Кокосово олио и лимон

Смесете сока на един лимон с малко кокосово олио и масажирайте скалпа. Оставете маската върху косата ви за около 20-30 минути, а след това я измийте. Маската може да се използва по 2-3 пъти на седмица.

Кокосовото олио придава мекота и лъскавина, като предпазва от накъсване и стимулира растежа и гъстотата на косата. Лимонът от своя страна е универсален продукт за всички проблеми с косата.

Кокосово олио и лимон
ThinkStock/Getty Images

Семена от сминдух

Добавете няколко семена от сминдух към чаша вода и ги оставете да се накиснат за цяла нощ. На сутринта семената трябва да са омекнали, затова ги смачкайте, докато се получи паста. Нанесете пастата в корените на косата, покрийте я с найлонова шапка и я оставете да престои за около 40 минути. Процедурата може да се извършва всеки ден в продължение на месец.

Семената на сминдуха са богати на протеини и никотинова киселина, които подпомагат растежа и гъстотата на косата.

сминдух
ThinkStock/Getty Images

Яйце, мед и канела

Смесете 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица канела и 1 яйце. Поставете сместа на водна баня, за да се разтопи медът. Намажете скалпа си и останете така поне 15 минути, след това измийте обилно с вода. Хубаво е процедурата да се прави два пъти месечно. Комбинацията от трите продукта не само помага за гъстотата на косата, но ѝ дава гладък и лъскав вид.

Яйце мед и канела
ThinkStock/Getty Images

Кисело мляко и мед

Киселото мляко съдържа множество полезни вещества за косата. Те помагат за спирането на образуването на пърхот, подпомагат растежа на косата и спират косопада. Медът допринася за образуването на кератин и забавя побеляването на косъма. Смесете 2 лъжици мед и 100гр. кисело мляко. Нанесете от корена до върха и оставете да подейства 15-20минути. След това измийте с шампоан. Маската се използва веднъж седмично.

кисело мляко мед
ThinkStock/Getty Images

Сок от лук

Изцедете един лук. Тъй като той има доста силен мирис, можете да добавите няколко капки етерично масло. Нанесете сокът върху косата и го оставете около 30 минути. Сокът от лук подпомага производството на колаген, който оказва влияние върху еластичността, младостта и здравината на кожата. Следователно и самият косъм става по-плътен и здрав.

Винаги събирайте обелките от лука в отделна торбичка
ThinkStock/Getty Images


Oще полезни новини за косата:

Мръсна коса? Трикове и съвети в последния момент (ВИДЕО)

Трикове за красива коса с естествен обем (ВИДЕО)

Три златни билки срещу косопад (ВИДЕО)

Звездни трансформации: промяна на прическата - различна визия (ГАЛЕРИЯ)

Какво да хапваме за дълга, здрава и красива коса


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук